Hyvä alku

Olemme asuneet nyt puolitoista viikkoa Kajaanissa. Siitäkin ajasta olen ollut osan aikaa työasioiden takia Helsingissä, joten kovin paljon en ole ehtinyt uutta kotikaupunkia katsella. Mutta se mitä olen nähnyt, on tehnyt minut iloiseksi.

Taloyhtiömme on kiva ja asuinalue viihtyisä ja kiva. Aivan kotimme nurkalta lähtee polku, jota pitkin pääsee valaistulle ulkoilulenkille. Pöllyvaaran ulkoilualue sijoittuu siis ihan kodin viereen. Automarket alkaa vähitellen tulla tutuksi, samoin lähin Rinki-ekopiste, kun olemme järjestelleet jätteiden lajittelua täällä aiempia koteja tehokkaammin. Olemme löytäneet meille sopivan kuntosalin. Lähikauppa palvelee pikkuostoksissa hyvin, ja tunnen jo yhden pyöräilyreitin keskustaan ja etenkin Keskussairaalalle.

Ensimmäisen viikon aikana olen ehtinyt asioida jo hyvän monta kertaa Kaksissa eli Kainuun keskussairaalassa erinäisten labrojen ja lääkäritapaamisten takia. Hoitopaikan vaihdos vähän jännitti, sillä olen ollut aika kiintynyt ensimmäiseen ja toistaiseksi ainoaan paikkaan, jossa diabetestani ja kilpirauhassairauksiani on hoidettu. Jännitys laukesi kuitenkin suureksi helpotukseksi: olen kohdannut aivan tosi mukavaa hoitohenkilökuntaa, ja tunnen olevani todella hyvissä käsissä ja hyvässä hoidossa.

Tänään ylitin ensimmäisen sosiaalisen merkkipaalun: tapasin ensimmäistä kertaa uusia, potetiaalisia kavereita. Laittelin nimittäin jokin aika sitten erääseen diabeetikkoryhmään viestiä, josko siellä olisi muita kainuulaisia. Ja olihan siellä! Tänään kahvila Muruseen kokoontui viisi naista, joiden kanssa ei tarvinnut selitellä mittausvälineitä tai sensorinappia käsivarressa.

Jotain selittämätöntä vertaistuessa on, jotain melkein maagista raja-aitojen puuttumista, niin paljon helpommaksi koen näihin ihmisiin tutustumisen. He eivät tunnu vierailta, vaan jo valmiiksi tutuilta enkä aristele puhua mistään.

Viikonloppuna tarkoitus olisi ehtiä jopa vähän ulos kotoa, Linnanvirta-tapahtumaan tutustumaan paikalliseen puisto- ja ruokajuhlaan. Samana iltana jokirannassa on myös Puolustusvoimat 100-kiertueen konsertti, joten jos sää vain suosii, pääsemme hyvin mukaan kesäisen Kajaanin viikonlopputunnelmaan.

Tänään kävin Kajaanin kaupunginkirjastossa, ja kuin tilauksesta siellä oli laitettu pöydälle esille kainuulaista kirjallisuutta ja kirjailijoita. Juuri tätä olin kaivannut!

Kaikki on nyt tosi hyvin.

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvä alku

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.