Odotusta, tai siis töitähän tässä

Miten voi valmistautua lomaan Skotlannissa? Lukemalla sir Walter Scottia? Perthin kaunotar on hyllyssä valmiina, kun vain jaksaisin tarttua. Pitäisikö katsoa Braveheart? Ja Rob Roy? Oi, ollapa Hamish MacBeth -sarjaa jossain saatavilla, niin katsoisin kyllä, kyllä vain!Trainspottingia en halua katsoa näin lomaa iloisesti odottaessa, vaikka sen kuvauspaikkoja ehkä saatamme sivutakin Glasgowssa.

Sisko on lukenut Diana Gabaldonia (ei kannattanut) sekä kirjoja skotlantilaisista nuorista miehistä (ilmeisesti kannatti). Hyvä, perusasioihin keskittyvä valmistautumistaktiikka.

Minä kävin kampaajalla ja vein lempilaukun ja -farkut ompelijalle korjattavaksi, että saan ne mukaan. Olen saanut kirjastosta kolme Edinburgh ja Skotlanti -opaskirjaa – niitä pitäisi ehkä selailla.

Vielä reilu viikko lomaan, odotettuun ihanaan kokonaiseen viikkoon, jolloin en ajattele v-kirjaa. Sitä ennen yksi iso ja yksi pienempi, joustavampi deadline, sekä yksi tärkeä apurahahakemus. Hyvinhän tämä tässä, aika nimittäin. Hyvin riittää.

Kuva Hamish MacBethista eli nuoresta Robert Carlylesta on lainattu täältä.

9 kommenttia artikkeliin ”Odotusta, tai siis töitähän tässä

  1. Maria Stuartilta ei varmaankaan voi välttyä 🙂 Minä tosin luin vasta jälkikäteen (pääsiäinen Edinburghissa) John Guyn kirjottaman elämäkerran My heart is my own, joka oli aikamoinen pumaska mutta ehottomasti vaikuttavaa työtä!

    1. Ooh, joku Maria Stuart -leffa voisi olla hyvä! Elämäkertaa en ehkä saisi aikaiseksi, mutta pikkujättiläisestä voisi kyllä kerrata parit historialliset faktat, että vähän tietäisi kontekstia. Kiitti hyvästä muistutuksesta, en olisi ehkä tajunnut tätä kuningatar-juttua!

  2. Heh, jossain haastattelussa Robert Carlyle kertoi, että Hamish MacBethin rooli oli muuten jees, paitsi että tuo uskollinen terrieriystävä piereskeli pahaa hajua koko ajan. Antaa Hamishin ilmeelle ihan uuden sävyn, eikö?

    1. No joo, kieltämättä ilmeet selittyy nyt ihan eri kautta. Voi ei, Robert-parka. Tässä olisi erinomainen smalltalk-aihe jos pääsisi joskus fanitapaamiseen: ”Oliko sen koiran pierut ihan sietämättömiä? Eikö sitä koiraa olisi voinut vaihtaa?”

  3. Edinburgh on suloinen, niin paljon luontoa keskellä kaupunkia. Etenkin Holyrood Park on mahtava, joskaan huipulle ei kannata kiivetä jos on tuulinen päivä. Itse valmistauduin lukemalla Kate Atkinsonia joka, joskaan ei matkaoppaasta käy, on aina mukavaa seuraa. Tarkemmin sanottuna Emotionally Weird oli opastajanani toukokuussa.

    1. Kiitti vinkistä! Minulla alkaa aika käydä vähiin ennen matkaa, mutta ehkä luen enemmän Edinburghiin liittyvää sitten kotiin palattuani.

  4. Lukemispuolelta voisi suositella Ian Rankinin Rebus-dekkareita. Mutta ne kuvaavatkin kyllä sitten sitä Edinburghin synkempää puolta, eivätkä ehkä sovi siihen iloiseen lomaan.
    Erityisesti arvostan Rankinia siksi, että hän aloitti kirjallisen uransa ollen tekevinään Edinburghin yliopistossa väitöskirjaa skotlantilaisesta kirjallisuudesta – mutta itse asiassa kirjoittikin lisää sitä kirjallisuutta sen ajan. Kyllä hyvä fiktio aina tutkimuksen voittaa…

    1. Sisko on lukenut just noita Ian Rankinin dekkareita, joten hän pitänee minut ajantasalla niiden sisällöstä. Kiitos Rankin-detaljista: tällä pääsen pätemään kun sisko kertoo Rebuksen seikkailuista. 🙂

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.