Miten voi valmistautua lomaan Skotlannissa? Lukemalla sir Walter Scottia? Perthin kaunotar on hyllyssä valmiina, kun vain jaksaisin tarttua. Pitäisikö katsoa Braveheart? Ja Rob Roy? Oi, ollapa Hamish MacBeth -sarjaa jossain saatavilla, niin katsoisin kyllä, kyllä vain!Trainspottingia en halua katsoa näin lomaa iloisesti odottaessa, vaikka sen kuvauspaikkoja ehkä saatamme sivutakin Glasgowssa.

Sisko on lukenut Diana Gabaldonia (ei kannattanut) sekä kirjoja skotlantilaisista nuorista miehistä (ilmeisesti kannatti). Hyvä, perusasioihin keskittyvä valmistautumistaktiikka.

Minä kävin kampaajalla ja vein lempilaukun ja -farkut ompelijalle korjattavaksi, että saan ne mukaan. Olen saanut kirjastosta kolme Edinburgh ja Skotlanti -opaskirjaa – niitä pitäisi ehkä selailla.

Vielä reilu viikko lomaan, odotettuun ihanaan kokonaiseen viikkoon, jolloin en ajattele v-kirjaa. Sitä ennen yksi iso ja yksi pienempi, joustavampi deadline, sekä yksi tärkeä apurahahakemus. Hyvinhän tämä tässä, aika nimittäin. Hyvin riittää.

Kuva Hamish MacBethista eli nuoresta Robert Carlylesta on lainattu täältä.

Mainokset