Uusia kuvioita: keskittymistä ja täsmentymistä

Äitiys- ja perhevapaan aikana ja jälkeen olen monta kertaa miettinyt tämän blogin tulevaisuutta. Aloitin kirjoittamisen syksyllä 2006, kun olin muuttanut Turusta Jyväskylään ja kaipasin sinne jääneitä ystäviäni. Kaipasin myös kirjoista keskustelua, ja siksi aloitin blogin, joka keskittyi lukemiini kirjoihin. Ensimmäiset vuodet kirjoitin vuodatus-alustalla, josta siirryin wordpressiin elokuussa 2008.

Aika nopeasti Illuusioita muodostui väitöstutkijan päiväkirjaksi, johon oli helpottavaa purkaa ilot ja surut. Kirjoitin paljon kaikenlaista, mutta jatkoin myös kirjapäiväkirjaa. Elämä toi erilaisia sivupolkuja, joita varten perustin omia blogejaan. Näistä tärkein ja luetuin oli hääblogi Elämä on juhla sekä raskaus- ja vauva-aikaa varten perustettu Perheen aika. Pidän edelleen hengissä myös kotia ja puutarhaa käsittelevää Minun nurkkani maailmassa, sillä puutarhaa ja kotia muokataan koko ajan ja olisi mahtavaa ehtiä kirjata sen asioita ylös. Ehkä vielä teen senkin jonain päivänä!

Monen otsikon alle jakautuminen kertoo siitä, että olen halunnut keskittyä, mutta samaan aikaan halunnut myös kirjoittaa kaikesta. Nykyisessä elämäntilanteessa aikaa ja voimia rakkaaseen kirjoitusharrastukseen on kuitenkin vähemmän. Olenkin tullut siihen tulokseen, että fokusointi on hyväksi.

Jatkossa tähän blogiin päivittyy lähinnä vain kirjajuttuja. Jos perhettä, juhlia tai kotia koskevia asioita tekee mieli kirjoittaa, ne löytyvät edellä linkittämieni blogien alta. Välillä varmaankin kirjoitan tännekin muusta, mutta se on ihan hyvä, sillä kirjablogikin kaipaa kirjoittajansa kontekstia – on helpompi lukea ajatuksiani kirjoista, jos tietää millainen ihminen niitä kirjoittaa.

Diabetesliiton logo.

Suurin muutos on se, että minut otettiin mukaan Suomen Diabetesliiton ylläpitämään Deeblogiin. Deeblogissa on paljon kirjoittajia, ja nyt minä olen yksi porukan ykköstyyppiläisistä. Tämä on mahtava juttu, sillä niin mielelläni kuin olenkin tänne jakanut diabetesjuttuja osana normaalia arkeani, Deeblogi mahdollistaa syvemmän vertaistuen sekä minulle kirjoittajana että tekstien lukijoille. Deeblogi on tietenkin yhtä avoin kuin muutkin blogit, eli sitä voi lukea kuka tahansa, myös ei-diabeetikot.

Parhaiten kirjoituksistani pysyy selvillä seuraamalla Facebook-sivuani Kirsi-Maria kirjoittaa. Myös Instagram-tilini @kirsimariahyt ja Twitter-profiilini @kirsimariah kautta pysyy kärryillä uusista postauksista, oli blogi mikä tahansa.

Ihanaa, että olet lukijani! Kiitos sinulle siitä! Toivottavasti luet blogejani myös jatkossa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.