Lokakuun kirjat

On aika paketoida uskomattoman nopeasti ohi vilahtanut lokakuu luettujen kirjojen osalta pakettiin. Mututuntumalta sanoisin, että olen ehtinyt lukea enemmän kuin viime vuosina yleensä kuukaudessa, mutta katsotaanpa listaa. Tässä siis siinä järjestyksessä kun kirjat luin:

  • Pirkko Soininen: Ellen. Ellen Thesleffin fiktiivinen Firenzen-päiväkirja
  • Anneli Kanto: Veriruusut
  • Alan Bradley: Kuolleet linnut eivät laula (Flavia de Luce-sarjaa)
  • Robin Hobb: Narrin salamurhaaja
  • Marko Annala: Värityskirja

No kieltämättä viisi kirjaa on enemmän kuin viime aikoina olen kyennyt. Erityisen iloinen olen siitä, että olen ehtinyt kirjoittaa jopa kahdesta niistä blogiin, ja lisäksi vielä elokuussa luetusta Pintistäkin.

Myös vaihtelua on ollut enemmän kuin syyskuussa oli. Olen lukenut sekä tuoretta kotimaista että vähän vanhempaa (Veriruusut on jopa 2008 ilmestynyt), mutta myös ulkomaista kirjallisuutta – tosin melko uusia kirjoja kaikki. Siitä alkaa olla aikaa, kun olen viimeksi lukenut jotain joka on kirjoitettu ennen 2000-lukua. Pitäisiköhän tähän alkaa kiinnittää huomiota? Toisaalta miksipä en lukisi tuoretta kirjallisuutta, kun sitä kerran on hyvin saatavilla.

Olen tässä kuussa laittanut itseni Kajaanin kaupunginkirjaston varausjonoon usean uutuusteoksen kohdalle. Pisin jono on Enni Mustosen Taiteilijan vaimoon, ja aloinkin miettiä, että voisin kokeilla lainata sen e-kirjana – se on paremmin saatavilla. Kokemukseni e-kirjoista on vielä varsin rajoittunut, ehkä yksi tai kaksi kirjaa, mutta Taiteilijan vaimo voisi hyvinkin sopia seuraavaksi kokeiluksi. Pitää vain ensin selvittää, millainen ohjelma tablettiin pitää sitä varten ladata. Kirjaston sivuilla on kyllä ohjeet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.