Reseptihaasteeni (uusi reseptikokeilu joka viikko ja raportti siitä blogiin) on jäänyt pahasti tavoitteestaan. Useimpina viikkoina olen kyllä pyrkinyt kokeilemaan jotain uutta, edes pientäkin. Raportointi se vaan takkuaa. Kahden viikon blogitauko vain syvensi tätä kuoppaa.

Mutta kirjoittelen näitä niin kauan kuin muistan vielä, mitä milloinkin laitettiin ruoaksi. Muistamista auttaa se, jos muistan kuvata ruoat. Kuvieni laatu ei aina kuitenkaan aina ole kovin hyvä. Ruokakuvaaminen on taiteenlaji, jota en osaa. Siitä seuraa se, että herkullisimmatkin ruokakokeilut saattavat näyttää blogissa vähän kummallisilta. Sellainen on esimerkiksi tämä viikon 11 uusi resepti broileria Napolin tapaan, jonka löysin Maku-lehdestä etsiessäni vaihtelua kanaruokiin.

IMG_20170317_181810

Kaameasta kuvasta huolimatta voin vakuuttaa, että resepti toimi. Tein kanaa napolilaisittain eräänä perjantai-iltana, kun puoliso oli tulossa kotiin. Broilerinfileet paistettiin uunissa tomaattikastikkeen ja juustoraasteen alla. Mukana oli runsaasti tuoretta basilikaa. Lopputulos oli mehevä ja hyvänmakuinen. Kuten kuvasta näkyy, lisäsin reseptiin vielä tuoretta mozzarellaa, jonka lisäsin viipaleina pintaan paistamisen viime minuuteiksi. Kanan kanssa söimme hyvää pastaa.

Advertisements