Kanasalaatti on minusta vähän vaikea ruoka. Se olisi tervellistä, ainakin lähtökohtaisesti, ja ruokaisaa, jos sen tekee hyvistä aineksista. Jotenkin en vain ole koskaan onnistunut löytämään hyvän kanasalaatin reseptiä. Toisaalta kyse on myös reseptien runsaudesta: kun tarpeeksi kauan selaa monia vaihtoehtoja voi käydä niin, ettei lopulta tee mitään niistä mieli. Yleensä olenkin tehnyt sen täysin fiilispohjalta, mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan. Ihan hyväähän silläkin tavalla tulee, mutta… Noh, kyllä reseptiä edes jotakuinkin noudattamalla yleensä saa parempaa aikaan.

Nyt halusin tehdä kanasalaatin torstain päivälliseksi. Etsin hakusanoilla ruokaisaa kanasalaattia, ja löysin esimerkiksi K-ruoka -sivustosta pekoni-kanasalaatin houkuttelevan ohjeen. Lopulta päädyin kuitenkin Kulinaari-ruokablogin mehevään Kimmon kanasalaattiin, josta tuleekin siis ”uusi resepti joka viikko” -haasteeni osa 4. Perustelut resepti valinnalle olivat varsin käytännöllisiä: jääkaapissa oli majoneesia, puolikas paprika ja punasipulia, jotka odottivat että pääsisivät käyttöön mahdollisimman pian. Miksi siis turhaan tehdä jokin toinen ohje, johon kaikki pitäisi ostaa alusta asti? Koska varsisellerin maku saa minut yökkimään, jätin sen pois salaatista.

Salaattiin tuli siis kanafilesuikaleita, jäävuorisalaattia, paprikaa, oliiveja (kylläkin mustia, kun niitä oli valmiiksi kaapissa), omenaa ja punasipulia. Kastikkeeseen sekoitin majoneesia, hunajaa, sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Ohjeessa sipuli olisi tullut raakana salaattiin, mutta käytin sitä kanapalojen paistamisen loppuvaiheessa pannulla, koska raaka sipuli aiheuttaa helposti vatsakipuja. Hiukan pehmentyneenä sipuli maistuu paremmin.

kanasalaatti

Kanasalaattia ja tuoretta leipää.

Ohjeen mukaisesti salaattiannoksen olisi pitänyt riittää neljälle. Olin aika nälkäinen, joten annos syötiin melkein loppuun kahteen pekkaan. Vähäsen jäi, mutta ei paljon.

Salaatti ei sinällään tarvitse leipää rinnalleen, mutta jotenkin minä aina salaatin ja leivän toisiinsa ajatuksissani yhdistän. Kanasalaatin rinnalle tein pitkästä aikaa, ainakin parin vuoden tauon jälkeen leivän leipäkoneella.Tuore leipä ja tuorejuusto täydensivät tämän reseptikokeilun.

Mainokset