Joulukuussa luetut ja pohdintoja kuluneesta kirjavuodesta

Minun piti käydä katsomassa kirjaston lainahistoriani ennen kuin uskoin kalenterimerkintöjen puutetta: olen lukenut joulukuussa ilmeisesti todellakin vain kaksi kirjaa. Ne kumpikin valmistuivat joululomalla. Mitä ihmettä olen tehnyt koko kuun alkupuolen?

Näistä nyt ei oikein listaa saa, mutta silti:

Jos miettii vuoden parasta lukukokemusta, nousevat tuoreemmin mielessä olevat helpommin esiin. Näin ollen Jukka Viikilän Akvarelleja Engelin kaupungista pääsisi korkealle listalla. Mutta vuoden 2016 kirjaseikkailuja selatessa huomaan, että ylipäätään kotimaiset kirjailijat ovat olleet suosikkejani kuluneena vuonna. Esimerkiksi Tommi Kinnunen, Karo Hämäläinen ja Heidi Köngäs ovat tehneet kirjoillaan vaikutuksen. Susanna Alakosken lukeminen on niin tärkeää, että haluaisin saada hänen kirjansa pääministerin ja muiden tärkeiden poliitikkojen lukulistalle.

Tulevasta vuodesta toivoisin, että ehtisin lukea enemmän. Ja että saisin aikaiseksi lukea kotihyllystä edelleenkin kirjoja, jotka odottavat lukemattomina (ja joista voisi sen jälkeen ehkä luopua). Odotukseni eivät kohdistu niinkään kirjojen tuotantoon tai uutuuksiin vaan hyviin, loppuun asti saatettuihin kirjaseikkailuihin. Äänikirjojen kuunteluni on edelleen kasvussa, ja niiden kautta pääsen onneksi myös uusiin maailmoihin.

Edit. 5.1.2017. Voi minua harvapäätä! Kirjoitin ennen joulua blogiin lukemastani, mutta en muistanut laittaa sitä tähän listaan. Miten pahasti pääni pettää nykyään?

Eli luin vielä yhden kirjan joulukuussa (ennen noita yllämainittuja): Laila Hietamiehen Unohduksen lumet.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.