Kirjoitan tätä uudella tabletillani ja testaan samalla wordpressin sovellusta. Rauli-myrsky on ujeltanut koko päivän nurkissa. Onneksi hoksasin ladata tabletin virtaa täyteen, sillä tietokoneella ei nyt oikein pääse nettiin. Tabletin akku kestää pidempään., eikä verkko pätki samalla tavalla kuin laajakaistaa avaava laite.

Olen asunut tässä nyt yli vuoden. On ollut myrskyjä, joiden aikana sähköt ovat pätkineet, mutta Rauli on toistaiseksi kovin kohdalle osunut myräkkä. Sähköt pätkivät jo iltapäivällä, mutta olivat yhtäjaksoisesti pois parisen tuntia nyt illalla. Juuri tätä kirjoittaessani valot palavat ja jääkaappi käy taas, mutta on vaikea uskoa, että tilanne olisi pysyvä, sen verran lujaa tuuli edelleen nurkissa ulvoo.

Äiti ja isä kävivät täällä iltakahvilla. Myrsky hämärsi keittiön, ainoa valo tuli kynttilöistä. Juttelimme ensimmäistä kertaa kunnolla tulevista häistämme ja niihin liittyvistä suunnitelmistamme. Isä ja äiti vaikuttivat molemmat ilahtuneilta: tilanne on heille uusi, mutta onnellinen.

Taidan ottaa varmuuden vuoksi vettä ämpäreihin, jos sähköt vaikka katkeavat uudelleen. Sitten otan iltapalaa, koetan saada Papun sisälle nukkumaan, ja kömmin taskulamppu käden ulottuvilla peiton alle. Minulla on juuri aloitettu romaani yöpöydällä odottamassa, se sopii hyvin kumppaniksi myrskyiltaan.

Mainokset