Kesällä jaksoin kirjoitella blogeihini enemmän, mutta näemmä heti kun palasin töiden ääreen, on kirjoitustahti taas hidastunut. Ajatuksia on, mutta ne eivät ole blogiin asti edistyneet.

Viime viikkoina olen lisäksi ollut osittain rampa, tai toimintarajoitteinen, kuten keväällä 2011 olen käsikipujani kuvaillut (myös täällä). Tuolloin oikean käden peukalonjänne kipeytyi pahaksi, ja olin pitkään sairauslomalla ja käsi käyttökiellossa. Sitä hoidettiin kortisonipiikillä, mutta jänne on jäänyt heiveröiseksi ja kipeytyy herkästi jos kirjoitan liikaa tai selaan tablettia tai älypuhelinta pitkään yhteen menoon.

Kesälomalla onnistuin kipeyttämään vasemman käden ranteeni. Kipu ei ole tällä kertaa peukalonjänteessä, ja vasen käsi on toki vähemmän tähdellinen kuin oikea, mutta hankaloittaa tämäkin elämää aika tavalla. Nyt olen käynyt lääkärissä jo pariinkin kertaan, syönyt erilaisia lääkkeitä ilman mitään vaikutusta. Pahimmat päivät olivat ne, jolloin ilmassa leijui epäily nivelreuma puhkeamisesta. Oireet sopivat, mutta kortisonilääkitys ei auttanut kipuun vaan aiheutti ainoastaan hyvin ikäviä sivuoireita. Helpotti. Jotenkin ajatus nivelreumasta tuntui liian kovalta.

Nyt rannekipua hoidetaan pitkittyneenä jännetuppitulehduksena. Kunhan pääsen taas lääkäriin, saan siihen kortisonipistoksen. Sillä se toivottavasti paranee.Kipu on ollut tosi kova, ja pelkään että se on kroonistunut samalla tavalla kuin oikean käden peukalonjänteen kipu, eikä se lähde kokonaan pois ikinä. Mutta turha synkistellä, voihan olla että se saadaan täysin kuntoon.

Nyt vasenta kättä varoessani oikea käsi on saanut liikaa rasitusta osakseen, ja peukalonjännettä polttaa niin että taidan joutua laittamaan siihenkin kipulääkegeeliä. Ojasta allikkoon siis.

Ehkä käsikivun poistuttua jaksan taas innostua töistä ja kirjoittamisesta. Kirjoittamisen aiheita tulee päivittäin mieleen töistä, kirjoista ja arjesta. Elämässä on lisäksi asia, jonka vuoksi hetken verran harkitsin jopa aloittavani kolmannen blogin. Onneksi tajusin, että se olisi liioittelua, kun en kahtakaan blogia päivitä kovin usein. Siispä jossain vaiheessa ehkä luon tänne uuden kategorian, että saan kirjoittaa hääsuunnitelmistakin jonnekin, edes vähän. (Juhlat tiedossa ensi kesänä.) Mutta ei nyt, kun kirjoittaminen sattuu. Vähän myöhemmin sitten.

 

Mainokset