Lomalla olen ehtinyt lukea enemmän kuin viime kuukausina muutoin, mutta joihin aiempiin kesiin verrattuna edelleen kirjoja on valmistunut melko vähän. Mutta voi millaisia lukukokemuksia! Laatu korvaa määrän, kun joukossa on niin kotimaista uutuutta kuin ulkomaista helmeä.

Kuukauden parasta kirjaa ei tarvitse miettiä: Colm Tóibínin Nora Webster oli paras kirja mitä heinäkuussa luin. Mutta myös muita erinomaisia mahtui joukkoon. Esimerkiksi Toni Morrisonin Luoja lasta auttakoon oli hurjan hyvä, kuten Morrison nyt yleensä aina on, mutta siitä en ehtinyt kirjoittaa mitään. Tommi Kinnusen Lopotin lukemista olin jo odottanut, eikä sekään ollut pettymys. Eilen luin loppuun Heidi Köngäksen Hertan, mutta siitä aion vielä ainakin yrittää ehtiä kirjoittaa.

Tässä heinäkuun (lomakuukauden) luetut lukujärjestyksessä:

Kesälomalla kodin kirjahyllyyn piti tehdä tilaa, jotta puolisonkin kirjat mahtuisivat joukkoon. Löysin vinon pinon kirjoja, joista voisin luopua, kunhan ensin lukisin ne. Siksi aion harventaa kirjastokäyntejä taas syksyllä ja yrittää, että ainakin joka toinen luettu kirja olisi siitä lukemattomien hyllystä kotoa. Tällä lukutahdilla siinä on lukemista minulle ainakin vuodeksi, mutta kokonaan kirjaston lainoista en malta silti luopua – kirjastossa käyminen on yksi arkeni parhaista asioista.

Mainokset