Rauhaton rauha kirjamessuilla

Yksi viime vuoden suuritöisimpiä, mutta myös hienoimpia työjuttujani oli suomalaista rauhankriisiä käsittelevän teoksen Rauhaton rauha. Suomalaiset ja sodan päättyminen 1944-1950 (Vastapaino) julkistaminen. Toimitin teoksen yhdessä Ville Kivimäen kanssa. Harmittaa, etten syksyn ja talven timmellyksessä ole ehtinyt kunnolla kirjoittaa kaikesta hienosta, mitä kirjaan liittyy, sillä tämä teos on minulle tärkeä, ja olen siitä syystäkin ylpeä. Rauhaton rauha tuo uutta tietoa ja tutkimusta niin kutsutusta lyhyestä 1940-luvusta, ja avaa lukijansa silmät näkemään sodan merkitykset uusilla tavoilla.

Kirjan hienoimpia artikkeleita ovat professori Marja Tuomisen Lapin jälleenrakennusta käsittelevä teksti, sekä Ville Kivimäen sotilaiden tunnemaisemaa syksyllä 1944 käsittelevä luku. Molemmat on taitavasti kirjoitettuja, uusia näkökulmia ja oivalluksia antavia – ja ehdottoman mieleenpainuvia.

Rauhattoman rauhan kanssa olen kulkenut syksyn ja talven aikana niin Helsinkiin kuin Kuopioonkin, ja esitellyt sitä myös kotikaupungissa Jyväskylässä. Tänään se on taas esillä, kun on keväinen huippupäivä eli Jyväskylän kirjamessut. Olen siellä haastateltavana professori Petri Karosen kanssa, joka myös on kirjoittanut teokseen rauhankriisistä.

Kirjoitin kirjastamme Uutistamoon alkutalvesta, linkkaa tänne ja lue lyhyt (lukuaika 5 minuuttia) juttu, josta saat paremman käsityksen teoksen sisällöistä. Ja tervetuloa kirjamessuille yleisöön!

Yksi kommentti artikkeliin ”Rauhaton rauha kirjamessuilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.