Oikeasti tässä tulee nyt listattua kyllä koko helmikuun kirjaseikkailut, sillä tänään en ole lukenut riviäkään yhdestäkään kirjasta – oikeasti, en edes töihin liittyvistä, sillä olen tehnyt enemmän kirjoitus- ja muokkaustöitä kuin lukemista. Mutta kun karkauspäivä on niin kiva sana niin haluan väkisin laittaa sen otsikkoonkin!

Helmikuussa en ole lukenut montaa kirjaa – viime vuoden lukutahti näyttää palanneen. Käytin monta iltaa yhteen ohueen kirjaan, jonka sitten lopulta kuitenkin jätin kesken, kun ei vaan kiinnostanut yhtään tietää, miten siinä kävisi. Kyseessä oli Aki Ollikaisen Musta satu (2015) josta olin ihan valmis pitämään paljon, koska esikoinen Nälkävuosi oli niin hyvä. Pettymys olikin sitten aika suuri, kun Musta satu ei koukuttanut rivilläkään.

Muut lukemani kirjat sen sijaan ovat olleet ihan kivoja. Virpi Hämeen-Anttilan Helsinkiä kuvaavista dekkareista pidän, sillä viimeisen parin vuoden aikana olen viettänyt melko paljon aikaa Helsingissä, ja sinne sijoittuvat historialliset romaanit kutittavat kiinnostusta ihan eri tavalla kuin aiemmin.

Mutta tässä ne siis ovat, helmikuun luetut:

Tavoite oli saada lukupiiriä varten kirjastosta hakemani Dickensin Suuria odotuksia luettua helmikuun loppuun mennessä, mutta kirjasta on vielä vähintään kolmannes lukematta. Se sitten aikanaan maaliskuun kirjapäiväkirjaan!