Ukkonen räiskii ulkona, mutta minä se vaan kirjoitan. Pahin ryske saattoi kyllä jo mennä ohitse, nyt tulee vettä aivan suoralta taivaalta.

Tänään on lomani viimeinen päivä. Tämä on ollut hyvä loma, elämäni pisin ja kaikkein parhaiten töistä irrottava. Toki töistä irtautuminen on ollut helppoa siksi, että väitöksen jälkeen olen väistämättä tietynlaisessa taitekohdassa. Ihan vielä taitekohta ei näy kovin konkreettisesti, sillä väitöskirjan ympärillä jatkan hommia huomenna taas, eikä työhuonekaan vaihdu. Uusi työ on edessä vähän myöhemmin, siitä sitten lisää aikanaan.

Lomalla olen käynyt Barcelonassa (tosin se oli työmatka, koska konferenssi), maalla, viettänyt kaupunkikesää ja vieraillut Helsingissä. Olen lukenut, käynyt leffassa, lukenut lisää, uinut, syönyt jäätelöä, juonut valkoviiniä, kiertänyt kirppareilla, syönyt lounasta puistossa, nähnyt oopperaa valkokankaalta, käynyt kesäteattereissa, syönyt kilokaupalla mansikoita, valvonut myöhään, herännyt aikaisin ja monin tavoin elänyt rauhassa ja hyvää elämää. Helsingissä jaksoin tavata enemmän ihmisiä kuin pitkään aikaan – usein tapaamiset jäävät vain harvoihin, koska en yksinkertaisesti jaksa. Nyt jaksoin, ja se oli ihanaa. Työminän olen kaivanut esille kahdesti: pidin luennon kotipaikkakunnalla väitöskirjan aihepiiristä ja sitten Helsingissä tapasin yhden toimittajan.

Olen myös käynyt katsomassa ensimmäistä kertaa taloa ostomielessä. Päätöstä ei ole vielä tehty, mutta tämä on tietysti päällimmäisenä ajatuksissa tällä hetkellä. Joko nyt olisi aika, vai uskallanko? Ja onko tämä se oikea paikka?

Hellekausi on ollut myös uuden opettelua diabeteksen kanssa. Toukokuussa minusta tuntui, että lämmin sää laski verensokeria, mutta nyt helle on kyllä vaikuttanut nostavasti ja pitkän ajan arvot ovat varmasti nyt korkeammat kuin kesäkuussa. Samalla kuitenkin insuliinin kanssa saa olla varuillaan, sillä sokerit laskevat jotenkin yllättävällä vauhdilla kun sille päälle sattuvat. Alkukesästä ilonani toiminut ”kuherruskuukausi” eli remissio, jolloin haimani hetkeksi tokeni ja tuotti insuliinia itsekin, tuntuu ehkä nyt olevan väistymässä – mutta vaikea sanoa. Tämä on kaikki uutta, jokainen päivä ja jokainen uusi tilanne. Töiden alkaminen tasoittaa verensokereitakin taas, sillä ruokarytmi on helpompi pitää tasaisena ja ateriat terveellisempinä työssä kuin lomalla.

Mutta nyt on vielä loma: taidan syödä vähän lisää jäätelöä.

 

Mainokset