Kesäkuu on ollut ymmärrettävistä syistä kiireinen ja raskas. Olen kaivannut kirjojen ääreen, mutta päässyt sinne paljon harvemmin kuin olisin toivonut. Iltaisin nukahdan jo muutaman sivun jälkeen, vaikka uni sitten onkin levotonta. Lukemisen ikävästä kertoo myös se, että olen hamstrannut kirjastosta taas pitkän rivin kirjoja, vaikka entisetkin on lukematta. Kirjastossa käyminen, pikainenkin, on kuitenkin aina rentouttavaa ja nautinnollista, joten olen paennut sinne aina välillä. Sitä paitsi: vaikka en ehdi ja jaksa lukea niin paljon kuin haluaisin, ajatus lukemattomista aarteista kirjakassissa tai hyllyssä on pieni lohtu sekin.

Erityisesti väitöksen jälkeen olen kaivannut helppoa lukemista, ja kuten aiemmin kerroin, esim. Gabrien García Márquezin Patriarkan syksy oli vain pakko jättää kesken – liian raskasta tähän olotilaan. Onneksi lukupiirissä oli Márquez-teema. Margaret Atwoodin Orjattaresi oli valtavan hyvä, joskin raskas lukukokemus. Olen lukenut muistaakseni vain yhden Atwoodin tätä ennen ja ehdottomasti omaksi tappiokseni. Lainasin jo seuraavan odottamaan, joten ehkä kesän aikana tutustun häneen lisää.

Myös leffojen suhteen olen loppukuusta ollut melko höttöinen. Elokuvissa käyminen on ihanaa todellisuuspakoa väsyneelle, mutta leffavalinnat ovat olleet mitä keveimpiä: Grace of MonacoEdge of tomorrow, Miljoona tapaa kuolla lännessä ja Maleficent. Ei kerrassaan mitään, mikä vaatisi ajattelemaan.

Kirjoista bloggaaminen on jäänyt vain yhteen kertaan koko kuukauden aikana. Sen asian toivottavasti ainakin korjaan kesän kuluessa. Toivoisin myös, että kunhan loma alkaa, voisin jossain vaiheessa järjestää lukumaratonin. Se oli ihana kokemus, kun kaksi vuotta sitten sen itselleni soin, ja haluaisin uudistaa reissun.

Tässä siis kesäkuussa luettujen lista:

  • Gabriel García Márquez: Kukapa everstille kirjoittaisi
  • Margaret Atwood: Orjattaresi
  • Victoria Connelly: Etsin sinua, Mr. Darcy
  • Gabriel García Márquez: Sadan vuoden yksinäisyys
  • Maeve Binchy: Hopeahäät
  • Fredrik Backman: Mies joka rakasti järjestystä

 

Mainokset