Ensimmäinen arkipäivä

Jo viime vuoden helmikuussa päätin, että ensimmäisenä arkipäivänä väitöksen jälkeen en suinkaan mene töihin vaan käytän aikani tyhjäpäisimpään asiaan mitä keksin: katson kaikki Twilight-sarjan elokuvat. Säästin niitä oikein, enkä katsonut yhtäkään, vaikka kirjojen myötä uteliaisuus elokuviin hiukan heräsikin. Odotuksen, hermoilun, kaiken paineen ja viime viikon kiireen keskellä tämä ajatus oli noussut niin tärkeäksi, että löysin viime viikolla aikaa etsiä sarjan elokuvia kirjastosta. Kaksi löysinkin kirjastosta ja kolme vuokrasin digiboxin kautta.

Tein vähän varaslähdön ja katsoin ensimmäisen osan jo sunnuntai-iltana. Maanantaina kuitenkin vain löhösin olohousut jalassa olohuoneen lattialla, söin välillä juhlien tähteitä ja naureskelin vampyyritarinalle. Se oli ihana päivä! Juuri sellainen kuin oli tarkoituskin: yhtään aivosolua ei tarvinnut käyttää eikä miettiä väitöstä; sen sijaan vain tapitin huonoja elokuvia ja välillä nauroin niille ääneen, välillä vähän liikutuinkin (no ehkä kerran, muistaakseni, yllättävän vähän kuitenkin).

Jotain hyvääkin: Cullenien talo oli mahtava, paljon tyylikkäämpi kuin olin kuvitellut. Ja niittykukkaketo-kohtaukset olivat asetelmaltaan kauniit, jos päähenkilöillä olisi vain ollut jotain järkevää sanottavaa. (”Ikuisesti…” ei riitä.) Myös susilauman koiranpentumainen käytös keskenään oli jokseenkin hellyyttävää, ja Alice Cullen oli lumoava.

Mutta olivathan ne huonoja elokuvia, ei pääse yli eikä ympäri. Ei mitään omaperäistä, jokseenkin jähmeää näyttelemistä, pinnallinen ote henkilöhahmoihin ilman mitään syytä, miksi henkilöitä voisi ymmärtää, tukea, heidän puolestaan innostua tai surra. Kirjat luin vielä innokkaasti, mutta leffassa kaikki kliseet tuntuivat vielä siirappimaisemmilta ja päähenkilöt niin karikatyyreiltä, ettei ketään voinut ottaa oikein tosissaan. Tosin eihän se ole tarkoituskaan, mutta jotenkin minä pidin näistä henkilöistä enemmän kirjojen perusteella.

Mikä johtaakin keskeiseen kysymykseen: kumpaan joukkueeseen juuri sinä kuulut, Edwardin ja Jacobin? Kirjojen perusteella minä olin enempi Edwardin kannalla, mutta leffojen jälkeen menisin kyllä Jacobin laumaan, vaikka vampyyrit tässä se selkeästi älykkäämpi joukkio ovatkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.