Jotenkin tyhmästi olin ajatellut, että tällä viikolla saisi tehtyä töitäkin, siis ihan oikeasti kirjoitettua konferenssipaperia. Onneksi siihen deadlineen on vielä vähän aikaa, sillä en kyllä juuri nyt voi ajatellakaan kirjoittamista. Lähestyvä väitöstilaisuus on jännittänyt minua kovasti jo viime viikosta asti. Olen levoton, en todellakaan voisi keskittyä tieteen tekemiseen juuri nyt. Onneksi päiviin on riittänyt muutakin puuhaa muun muassa median ansiosta.

Yllättävän hyvin väitöstiedotteeni on mennyt läpi mediassa. Keskisuomalainen lyhensi tiedotetta vähän ja julkaisi sen, haastattelukynnys ei sentään ylittynyt. Eilen olin Yle Keski-Suomen haastattelussa, tänään kuvattiin pieni pätkä televisiota varten; se saattaapi tulla huomenna ulos ihan valtakunnan tasollakin, saas nähdä miten käy, alueuutisissa nyt ainakin. Huomenna tapaan sitten vielä Joutsan Seudun eli kotiseudun paikallislehden toimittajan.

Jännä juttu tuo media. Toimittajille vastaamiseen on ohjattu ja tohtorikoulutettavia valmisteltu, mutta jotenkin viime viikolla tiedotteen julkitultua en sitten kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että siihen kukaan tarttuisi. Tämä huomio tuntuu yllättävältä, mutta on toki tervetullutta. Mielelläni kerron tutkimuksestani myös akateemisen maailman ulkopuolella. Tämän takiahan tätä työtä on tehty: että saa vaikuttaa, että saa ottaa kantaa.

Huomenna vielä asioiden hoitoa pitopalvelun kanssa juhlia varten ja sitten illan verran keskittymistä ja rauhoittumista. Musiikki onneksi auttaa, kuten aina.

Mainokset