Toukokuussa olen lukenut vähemmän kuin toivoin, mutta onneksi muutaman aika hyvänkin kirjan. Valitettavasti energia ei ole riittänyt bloggaamiseen, etenkään kirjoista.

Kuukausi alkoi sairaalareissulla, ja sairaalassahan aikaa lukemiseen on yleensä enemmän kuin tarpeeksi. Tällä kertaa en kuitenkaan saanut siellä luettua juurikaan, sillä hyvästä voinnista huolimatta muuta ajateltavaa oli niin paljon. Lohtulukemisena toimi kuitenkin hienosti Jane Austenin Ylpeyden ja ennakkoluulon uusi, ihana suomennos. Kotiin palattuani kirja kuitenkin jäi muiden vuoroaan odottaneiden alle, ja luin sen loppuun vasta aivan kuun lopussa.

Minua vaivaa nyt vähän tämä seuraava lista, sillä olen jokseenkin varma, että Stephen Fryn ja Pauliina Rauhalan välillä luin jotain muutakin. Mutta ehkä en, ainakaan mitään merkintää tai muistijälkeä ei ole jäänyt…

Mutta tällaisen listan saan kokoon toukokuun luetuista:

  • Stephen Fry: Virtahepo
  • Pauliina Rauhala: Taivaslaulu
  • Maeve Binchy: Seitsemän talvista päivää
  • Frank Herbert: Dyyni
  • Noviolet Bulawaya: Me tarvitaan uudet nimet
  • Jane Austen: Ylpeys ja ennakkoluulo

Kuukauden parasta kirjaa en voisi tästä listasta valita, sillä pidin jokaisesta. Noviolet Bulawayan Me tarvitaan uudet nimet oli niin koukuttava, että otin sen parina päivänä töihinkin mukaan toiveikkaana, josko ehtisin jossain välissä päivää edetä muutaman sivun tarinassa. No en ehtinyt, mutta kirja kulki laukussa. Frank Herbertin Dyyni puolestaan oli suositus (ja itse asiassa pokkarikin) kaverilta, joka halusi minun tutustuvan paremmin scifi-genreen. Dyyni oli tosi kiinnostava, ja varmasti luen sen jatko-osatkin, ainakin ne suomennetut.