Maaliskuun ajan olen ollut lainauskiellossa. Asetin sen ihan omaehtoisesti, koska halusin keskittyä lukemaan omasta hyllystä edes jonkun lukemattoman, ja lisäksi kirjastosta oli jo aikamoinen rivi lainattuja, joita vain sitkeästi uusin uusimistani. Paitsi että en uusinut riittävästi: ei tarvittu kuin yksi mielestä kadonnut sähköpostimuistutus, ja seuraava viesti olikin sitten ihan todellinen lainakielto. Huh, en ole koskaan joutunut kaupunginkirjastossa lainakieltoon sakkojen takia. Ylipäätään kirjastosakot ovat typerimmästä päästä rahankäyttötavoissa, samoilla asteilla kuin se, että jätän toistuvasti avaimet kotiin. Mutta sen verran maaliskuussa asioin siis kirjastossa, että kävin tyhjentämässä sakko- ja varausmaksusaldoni. Silläkin reissulla kiepahdin urheasti palvelutiskiltä suoraan uloskäynnin suuntaan, vaikka tekikin mieli kurkistaa edes vaikka vähän tuohon tänäään palautettujen hyllylle…

Maaliskuusta tulikin alkuvuoden paras kirjakuukausi. Jaksoin lukea erilaisia kirjoja ja löysin aikaa lukemiselle muutenkin kuin vain kymmenen minuuttia ennen nukahtamista. Seikkailin eri puolilla Eurooppaa (Barcelona, Dublin, Helsinki, Tampere, Ystad sekä saksalainen pikkukaupunki) ja eri aikakausilla. Kaiken kaikkiaan hyvä kirjakuukausi.

Maaliskuussa luetut lukujärjestyksessä:

  • Carlos Ruiz Zafon: Taivasten vanki
  • Kjell Westö: Kangastus 38
  • Maeve Binchy: Punaisen höyhenen keittiö
  • Johann Wolfgang von Goethe: Nuoren Wertherin kärsimykset
  • Hannu Salama: Siinä näkijä missä tekijä
  • Mikko-Pekka Heikkinen: Terveiset Kutturasta
  • Susanna Alakoski: Sikalat

Jatkan lainakieltoani vielä jonkin aikaa, sillä kirjastosta on monenmoista lainassa, ja omasta hyllystä lukemattomien lista lyhentyi oikeastaan vain tuolla Westöllä – tosin se olikin sitten jo pidempään siinä itsestään muistuttanut ja odotin sitä kovasti. Huhtikuussa pidän myös pienen loman, ja täytyy oikein miettiä, mitä ottaisin lomalukemiseksi. Viime vuonna samalla lomalla luin Game of Thronesia, mutta nyt aika vahva ehdokas matkakirjaksi on Tove Janssonin elämäkerta – ja ehkä lisäksi jotain kevyempää. Lomalukemiston suunnittelu on puolet hauskuudesta!

 

Mainokset