Kuten pari päivää sitten kerroin, olen alkuvuodesta takunnut hitaasti ja epävarmasti eteenpäin feminismin klassikoita. Pidin pitkään kiinni siitä, että luen sekä Simone de Beauvoirin Toisen sukupuolen että mahdollisimman monta Virginia Woolfin teosta. Kävin kirjastossa aina välillä ja lainasin hyllyissä vastaan tulleita, houkuttelevia kirjoja, mutta aina vähän huonolla omatunnolla: kun ensin pitäisi lukea ne vaikeat kirjat, jotka tavoitteeksi oli asetettu…

Nyt, kun feministilukuhaaste on hävitty ja periksi antaminen sallittu, huomaan niin kirjastokirjojen paikalle kuin omienkin teosten joukkoon kasvaneen aikamoinen pino kirjoja, jotka haluan lukea, mutta jotka ovat odottaneet vuoroaan aikas pitkään. Siksi päätin asettaa itselleni lainauskiellon maaliskuuksi. Yritin tätä pari kertaa tammi-helmikuussakin, mutta aina se rikkoutui tavalla tai toisella. 

Nyt hyllyssä odottaa sarjakuvaa ja romaaneja, englanninkielistä ja kotimaista, scifiä ja historiallista hömppää ja monenlaista siltä väliltä. Kjell Westön uusin on kiertänyt jo lainassakin kavereilla, kun en ole itse sen pariin ehtinyt, ja toinen Austenland -chick lit on koskematta. Maaliskuun ajan lyhennän tätä odottavien lukemattomien jonoa ja käyn kirjastossa korkeintaan palautusautomaatin luona.

1-WP_20140228_007

Helmikuun viimeisenä päivänä kävin kuitenkin vielä pyörähtämässä kirjastossa, lepuuttamassa päätä sen rauhoittavassa tunnelmassa ja lainaamassa ”vielä vähän jotain kivaa” eli yhden kirjan lisää. Tästä on tulossa hyvä kuukausi, uskon minä.

Mainokset