Jotakin luin joulukuussakin ja kirjavuosi 2013

Suunnittelin tekeväni postauksen joulukuussa luetuista ja ehkä samalla hieman pohtia omaa kirjavuottani 2013, mutta törmäsin hieman motivaatiota vähentävään esteeseen: siivousinnossani 0len heittänyt roskiin viime vuoden kalenterin, joka siis on ainoa paikka, jonne olen merkinnyt joulukuussa luetut kirjat. Argh. Nyt sitten haravoin muistiani… Muistan puolivälissä kuuta ajatelleeni, että tästä tulee varsin hyvä lukukuukausi, mutta en saa listaan Tiina-sarjan rippeiden lisäksi kuin neljä kirjaa:

Ja siis neljä viimeistä osaa Tiina-haasteesta:

 • Anni Polva: Älä itke, Tiina
 • Anni Polva: Tiina ja vieras poika
 • Anni Polva: Tiina vauhdissa
 • Anni Polva: Taitaa olla rakkautta, Tiina

Jouluna en lukenut mitään muuta kuin Anne Tylerin Jää hyvästi, mutta luulisin lukeneeni sitä ennen jotain… Pää lyö tyhjää. Täydennän tähän, jos jonain päivänä muistan.

Koko kirjavuotta jos katsoo, niin kokonaisuus vaikuttaa ihan hyvältä. Luin yhteensä 117 kirjaa, joista osa tietokirjoja, osa sarjakuvia, osa romaaneja ja osa englanniksi. Kun selailen viime vuoden kirjaseikkailuja, vahvimpina tuntuvat mieleen jääneen hiljattain uusintaluettu Rosa Liksomin Hytti nro 6, John Irvingin Viimeinen yö Twisted Riverillä (ainahan Irvingit tekevät vaikutuksen), Ulla-Lena Lundbergin Jää ja Heidi Köngäksen Dora, Dora. Viihdyin erinomaisen hyvin myös esimerkiksi Minna Lindbergin kirjan Kuolema Ehtoolehdossa kanssa. Sofi Oksasen Kun kyyhkyset katosivat taas on herättänyt ystäväpiirissäni eniten keskusteluja: osa lukijoista on pitänyt kirjaa tylsänä ja sekavana, mutta osa – kuten minä – varsin hyvänä kirjana, vaikka ei tokikaan Oksasen parhaana.

Listaa katsoessa huomaa, että taidan pitää melko paljon kotimaisesta kirjallisuudesta.

Ensi vuonna haluaisin lukea tätä vuotta enemmän vanhoja klassikoita, enemmän fantasiaa ja säännöllisemmin sarjakuvia.

Tulkoon ensi vuodesta(kin) hyvä kirjavuosi!

4 kommenttia artikkeliin ”Jotakin luin joulukuussakin ja kirjavuosi 2013

 1. Mä oon ajatellut samansuuntaisesti:D! Ja sitä varten otin vanhempien hyllystä luettavaksi Moreenin..

  1. Olen lukenut Moreenin joskus yli kymmenen vuotta sitten, mutta muistan että vaikutuin – ja minusta tuli Lauri Viita -fani kertaheitolla.

   Palaillaan klassikkoasioihin! Kotimaisten lisäksi toivon seikkailevani esim. venäläisten klassikoiden parissa tänä vuonna.

 2. Sainpa sinulta hyvän vinkin, että merkkaisin allakkaan lukemani kirjat! Nyt, kun olen lukenut eri blogeista viime vuoden katsauksia ja kirjojen lukemisen määrää, niin olen omasta lukemisestani ”ihan pihalla”. Kaikista viime vuonna lukemistani kirjoista (varmaan suurimmasta osasta) en ole blogannut. Vuosi meni välillä muutenkin vähän sumussa kirjoittamisen takia ja nyt sitten harmittaa! Olisi muuten hyvä merkitä tietokirjatkin/tutkimuskirjallisuus ylös, mutta siinä on se ongelma, että niitä ei aina lue kokonaan vaan tekstiä sieltä sun täältä…ja niihin tulee palattua myös uudelleen taas myöhemmin.

  1. Jep, en kirjoita tutkimuskirjallisuudesta tänne, koska harvoin luen tiedekirjoja kannesta kanteen.

   Olen yrittänyt pitää myös manuaalista kirjapäiväkirjaa, mutta se on pahasti jäljessä. Ja nyt kun heitin kalenterin pois, en saa enää mistään kiinni päivämääriä, jolloin olen mitäkin lukenut – blogissa kun ovat vain kuukausittain… Liiallista siivousintoilua! 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.