Lauantai oli siskon synttärit. Edellisenä iltana oli juhlittu meidän molempien vuosipäiviä, joten lauantai käynnistyi hieman väsyneesti, mutta onnellisena. Päivästä muodostui aikamoinen kulttuuripläjäys – niin sosiaalinen ja vilkas, että vieläkin keräilen voimia sen jäljiltä. Tässä kulttuurisuunnistuspolkumme pitkin Helsinkiä:

Rakkautta ja anarkiaa -filmifestivaaleilla esitettiin huikean hauska komedia Austenlandjoka sopi kuin nakutettu kaltaiselleni Austen-fanille. Nauroin leffan aikana monta kertaa ääneen, ja rakastuin hiukkasen uudelleen J.J. Feildiin, joka esitti leffassa historian professoria (kyllä!).

Leffasta siirryimme ystäväni luokse Kamppiin. Haimme lounaan mukaan Gran Delicatosta, ja evästaukko ystävien kotona oli täydellisen kiva. Siitä jatkoimme nykytaiteen pariin Kiasmaan, jossa oli avoimet ovet ja raitapaitapäivä: kaikilla kävijöillä toivottiin olevan raidallinen paita – jos ei ollut, sellaisen sai lainaksi.

Kiasman jälkeen oli siskon synttärilahjan vuoro: vein hänet elämänsä ensimmäisen kerran sirkukseen. Sirkus Finlandia on parkkeerannut syksyksi Kaisaniemeen. Sirkusnäytös oli tavallaan lahja myös itselleni, sillä pääsinhän jo kolmatta kertaa tänä vuonna näkemään sirkusesityksen, toista kertaa Finlandian tämän kauden näytöksen.

Sirkuksen jälkeen ilta alkoi jo hämärtyä. Kiirehdimme nopeasti siskoni ystävän juhliin Kalasatamaan, mutta aikaa vastaan taistelu oli aika tiukkaa: vierailimme juhlissa vain reilun vartin, ennen kuin oli jatkettava matkaa. Olimme nimittäin vielä menossa Tavastialle Viikatteen keikalle; kyseessä oli uuden levyn tiimoilta lähtevän kiertueen aloituskeikka. Ajoitus oli mainio: kun pääsimme sisään ja asetuimme paikoillemme, bändi aloitti soittonsa.

Kun pääsimme kotiin, oli nälkä ja jalkoja turvotti, mutta päivä oli ollut joka askeleen arvoinen. Ystävien seuraa, monenlaista loistavaa show’ta – mainio reseptin kulttuurinnälkäiselle sielulle.

Ja Austenland jäi ajatuksiin sen verran, että tätä kirjoittaessani katson samalla Northanger Abbeyta, sitä huumoripitoista, mm. J.J. Feildin – elämäni Mr Tilneyn – tähdittämää versiota.

Mainokset