Keski-Suomen kirjastoverkkoa uusitaan. Tämän vuoksi (muun muassa) kaikki Jyväskylän kirjastot menevät kiinni kolmeksi viikoksi tässä kuussa. Kirjaston käyttökatkos on aiheuttanut lainakirjojen ja -leffojen hamstrausilmiön; esim. leffahyllyt ovat kuulema jo aika harventuneet.

Päätin mukamas, etten sorru moiseen hamstraukseen. Sen sijaan käyttäisin syyskuun siihen, että luen omasta hyllystä lukemattomia kirjoja, joita kyllä riittää. Mutta kuinkas sitten kävikään? Hamstraustunnelmassa on helppo sortua.

Kaikki alkoi siitä, että minun piti hakea lähikirjastostani loput Tiina-kirjat, että saisin edes joskus sarjan lukuhaasteeni loppuun. Pienessä lähiökirjastossa kirjat jotenkin vain tulevat kohti – ei niitä voi vastustaa. Niinpä kannoin kotiin paljon muutakin kuin vain Anni Polvaa. Kun kävin palauttamassa kirjoja kaupunginkirjastoon, kävi yhtä hullusti. ”Minä vaan vähän katselen…” ja hups, huomasin lainanneeni muutamia niteitä lisää.

WP_20130903_002[1]

Syyskuuksi kirjastosta lainaamani kirjapino on nykyiseen lukutahtiini nähden kunnioitettava. Noiden lisäksi yöpöydällä on muutama nide. Tiina-kirjat eivät ole tuossa aivan kaikki. Setä Tuomon tupa on lukupiirikirja, jota en ole vielä aloittanutkaan.

Saa nähdä, ehdinkö lukea yhtään mitään omasta hyllystä tässä kuussa. Toisaalta siellä on kyllä muutama herkku, joita olen vähän jo odottanut, joten voi olla, että kirjastosta hamstraamistani kirjoista osa jää myöhempään syksyyn.

Mainokset