Aiemmin olen osallistunut Ravintolapäivään enempi vain hengessä, mutta tänään menin työkaverini kanssa oikein syömällä syömään pariin ennalta valittuun paikkaan. Valinnanvaraa oli Jyväskylässäkin niin paljon, että sain oikein valita seurueesta: toiset kaverini olivat menossa keskustan suunnan ravintoloihin, mutta minun suosikkini olivat enempi omalla laidallani kaupunkia. Vaikka eihän näin pienessä kaupungissa pitkä matka ole minnekään.

Aloitimme Laajavuoresta erään kerrostalon kerhohuoneesta, jossa toimi Trattoria Orso – italialasta ruokaa siis. Samassa ravintolassa toimi myös sushiravintola, ja paikassa oli jo varhain pitkät jonot, sillä suosio oli yllättänyt ravintoloitsijat. Päätimme ottaa siellä vain antipaston, jonka sai hieman nopeammin. Kaverini söi foccaciaa vuohenjuustolla ja paholaisenhillolla, minä lajitelman marinoituja kasviksia: oliiveja, artisokan sydämiä, kesäkurpitsaa, valkosipulia ja herkkusieniä (hinta 2e). Nam! Myyntipöydästä lähti mukaani lasipurkillinen valkosipulinkynsiä – varoitus siskolleni, tuon sen tuliaiksi loppuviikosta!

WP_20130818_004

Ravintola Ohukaiset ja Paksukaiset

Pitkän jonon vuoksi ehti jo tulla kova nälkä, jota alkuruoka ei suinkaan taltuttanut, kiihdytti vain. Kävelimme Kypärämäkeen kauniille omakotialueelle, jossa sijaitsi Ravintola Ohukaiset ja Paksukaiset. Asiakkaita oli täälläkin paljon, vaikka päivä oli vielä nuori, mutta tulimme juuri sopivaan aikaan – hetken kuluttua tässäkin ravintolassa myytiin eioota. Söin mainion lounaan: yhden kasvis- ja yhden lihatäytteisen lettukääryleen, vihersalaattia, itse tehtyä marjamehua ja jälkiruoaksi kaunis pieni annos mascarpone-valkosuklaavaahtoa raparperi- rusinahillokkeella (koko lysti 8e). Lounas oli paras pitkään aikaan, sillä hyvien makujen lisäksi sen sai nautiskella kauniissa puutarhassa auringon lämmittäessä selkää niin että villatakki kävi ylimääräiseksi. Pöydät oli katettu valkoisin liinoin ja koristeltu puutarhakukilla. Todella viihtyisä pop up -ravintola! Ostin myös sämpylöitä kotiin viemisiksi.

Hooked on Sweets klo 14

Hooked on Sweets klo 14

Kolmas kohteemme oli sitten jo yläkaupungin suunnassa, Harjun paperin luona: kaverini Dominiquen Hooked on Sweets, jonka aiheena on jo vuosia olleet pohjoisamerikkalaiset herkut, erityisesti makeat, mutta myös suolaisia. Tulimme sinne kahdelta, ja voi pettymysten pettymys – kaikki oli jo myyty loppuun! Olin jo pari päivää hellinyt ajatusta Dominiquen ihanista Death by Chocolate -cookieista ja vähän harmitti, etten tullut ajoissa. Mutta toisaalta, niitä saa häneltä tilaamallakin, ja olen ennenkin tilannut niitä esimerkiksi lahjaksi ystävälle, joten eiköhän tilaisuuksia niihin tule jatkossakin.

Mutta kylläpä oli kiva Ravintolapäivä! Seuraavalla kerralla jälleen! Jos asuisin siskoni kanssa samassa kaupungissa, niin… Olen varma, että meillä olisi jo ollut omakin ravintola joitakin kertoja.

Mainokset