Olen tunnetusti enemmän syksy- kuin kesäihminen, mutta ei se tarkoita, että minä jotenkin erityisesti inhoaisin kesää. Jokainen vuodenaika on kaunis, ja viime aikoina kesä on antanut melkein parastaan. Sinisessä linnassa oli jo lista kymmenestä ihanan kesäisestä asiasta, ja se lista sai mielen iloiseksi: näin todella on.

Vaikka en pidäkään helteestä, niin kesässä on silti paljon ihania asioita, joita ei voi tehdä muulloin. Oli ihanaa grillata juhannuksena ystävien kanssa, ja kävellä yöttömässä yössä kotiin hitaasti ja kiireettä, parhaista ihmisistä nautiskellen. Ylipäätään juhannus on minusta ihana juhla, täynnä valoa, vihreyttä ja elämää.

Tällä viikolla oli ihanaa käydä helteisen päivän päätteeksi uimassa, ja oli ihanaa kuunnella kesäistä sadetta toissa iltana. Yksi parhaista kesäasioista on Sepän aukion kirpputori, jossa olen ollut myymässä vanhoja vaatteita nyt jo pari kertaa tässä kuussa, tänään viimeksi. Siellä on aina hauska tunnelma ja joka kerta myös ostan jotain – vaatekaapin tyhjeneminen on kyseenalaista, kun aina mukaankin tarttuu jotain.

Tänään tein kesäkeittoa, jota ei tulisi mieleenkään tehdä talvella. Tuoreet mansikat ja pian kypsyvät myös mustikat, aijjai, kuinka kesä onkaan ihanaa. Muurinpohjalettuja en ole vielä tänä kesänä saanut, enkä tiedä saankokaan, mutta siinäkin on kesäruoka parhaimmillaan. Kesällä myös tomaatit maistuvat ihanasti auringolle, etenkin nyt kun vuosien tauon jälkeen pystyn taas syömään niitä. Ja jäätelö! Vain kesällä pystyy syömään kaksikin jäätelöä päivässä.

Parin viikon kuluttua pääsen Savonlinnaan oopperajuhlille. Savonlinna on kesäkaupunki parhaimmillaan, ja sinne liittyy oopperajuhlien lisäksi muitakin hyviä kesämuistoja.

Kesä on myös valkoisia vaatteita, hameita ja pikkukenkiä, terassilla istuskelua ja kukkia niin luonnossa kuin parvekkeella. Kesä on mölkkyturnauksia työkavereitten kanssa ja ilmastoitu työhuone, jonka viileydessä voi viettää päivien kuumimmat hetket. Kesä on riemua kannustavasta palautteesta ja tulevan loman odotusta.

Kyllä kesä sentään on kesä.

 

 

Mainokset