Sirkus Florentinon mainokset ilmaantuivat katukuvaan ja päätin, että menen katsomaan näytöksen Viitaniemen koulun kentälle. Tänään kuitenkin väsytti armottomasti eikä ajatus pienestä, tukahduttavan kuumasta sirkusteltasta ihan täysin innostanut. Kahvihuoneessa kuitenkin kuulin totuuden: ”Sulla on kuitenkin parempi mieli jos meet kattomaan sen.”

Ja niinhän se meni. Kun pyöräilin Viitaniemeen ja näin sirkusteltan, tutut perhoset alkoivat taas pyöriä vatsassa ja muistin, miksi sirkukseen kannattaa aina lähteä kun mahdollisuus vain on. Teltan tähtikatto, värikkäät vaatteet, kansainväliset esiintyjät… Se tähtikupolin alla luotu taianomainen tunnelma, huikeat taidonnäytteet joihin en itse pystyisi ja ikään katsomatta kaikkien katsojen ilo ja nauru – siinä sirkuksen parhaita puolia näin katsojan näkökulmasta.

En ollut aiemmin nähnyt Sirkus Florentinon näytöstä. Estradi oli melko pieni, samoin teltta (ja kyllä, se oli paahtavan kuuma), mutta tähdet tuikkivat katossa samalla kuin tähtiesiintyjät esittelivät taitojaan. Ehdottomasti näytöksen parasta show’ta veti bulgarialainen Miss Stilyana. Ensin hän jonglöörasi jaloillaan (vau!) ja toisella puoliajalla taituroi vaijerin päällä. En ole nähnyt aiemmin yhtä hyvää nuorallatanssia; tai oikeammin naruhyppyä ynnä muuta kireän vaijerin päällä. Häikäisevien taitojensa lisäksi Miss Stilyana piti hyvää meininkiä yllä, vaihtoi vaatteita lennossa ja hymyili leveästi koko ajan, tervehti yleisöä hyvin ja loisti kuten ammattiesiintyjä ainakin. Harmitti vietävästi, etten muistanut ottaa kameraa mukaan, sillä etenkin sen nuorallatanssin olisin halunnut ikuistaa – ja jakaa teidän kanssanne. Kari Nieminen on onneksi kuvannut myös Sirkus Florentinon tämän vuoden näytöstä, joten voitte katsoa kuvia Sirkusteltta-blogista.

Melkoisen hauskoja olivat myös kiertueen eläimet: pienet ponit, mutta erityisesti kamelit. Myös laamaperhe vilahti näytöksessä, mutta vain vähän aikaa – hilpeyttä herätti pieni laamalapsi (vasa? vasikka? varsa? mikä on laaman lapsi?), joka juoksenteli miten huvitti siinä missä äitinsä osallistui kauniisti jonossa eläinnumeroon.

Kevättalven kiireiden keskellä olen etääntynyt haaveestani, mutta tänään muistin taas, miksi olen vähän aloitellut post doc -suunnitelmaa sirkustyön teemasta. Nuo teltat ja näytökset lumoavat minut kerta toisensa jälkeen. Jään odottamaan heinäkuun alkupuolta, kun Sirkus Finlandia saapuu tänne.

Sirkus Florentino on Jyväskylässä vielä kaksi päivää, mutta siirtyy Viitaniemestä Halssilaan. Sinne vain, kaikki! Florentinosta voi lukea  lisää myös kuuluttajana toimineen Sanna Tzvetkovin blogista Elämää Sirkus Florentinossa ja vähän sen ulkopuolellakin.

Mainokset