Nyt jo kai uskallan kertoa sen täälläkin: olin radio-ohjelmassa asiantuntijavieraana helmikuussa. Kyseessä on Ylen toimittajan Seija Aunilan (joka on itsekin väitöskirjantekijä) tekemä historiasarja Amerikankirjeitä Pöljän kylälle, jonka ensimmäisessä osassa sarjan keskushenkilö Taimi Rissanen lähtee Amerikkaan. Siirtolaisuusasioista ohjelmassa keskustelee professori Reino Kero; minulle Seija soittaa tietenkin halutessaan tietoja sota-ajan naisten palkkatyöstä. Ohjelma on kuunneltavissa Yle Areenassa (myös ulkomailla)

Ihan hirmu paljon jännitti kuulla omaa ääntään radiosta. En kertonut haastattelusta kenellekään, koska halusin ensin kuulla sen itse. Muistin takellelleeni valtavasti ja puhuneeni mitä sattuu. Ja se oman äänen kuunteleminen! Haastattelunauhojenkaan kanssa en ole vielä tottunut oman äänen kuulemiseen nauhalta. En meinannut tunnistaa itseäni radiosta. Puhelinhaastattelua ei ollut paljon leikelty, tai en ainakaan muista, että se olisi ollut kovinkaan paljoa pidempi. Niin että siellä ollaan, kaikkine änkytyksineen – jotka sitten kuitenkin kuuluvat ihan normaaliin puheeseen, eikös?

Vasta nyt olen saanut kerättyä tarpeeksi rohkeutta, että uskallan näinkin julkisesti kertoa ohjelmasta. En tiedä mistä äkillinen ujous johtuu, sillä muutenhan mainostan itseäni helposti turhankin paljon. Nyt sain uskalluksen kertoa haastattelusta laajemmalti oikeastaan siksi, että sain ohjelman takia muutamilta tahoilta ihan kivaa ja kannustavaa palautetta. Jälleen kerran osoitus siitä, miten tärkeää palaute voi olla – kunpa muistaisi antaa sitä toisillekin. Ja ohjemaan osallistuminen oli ehdottomasti positiivinen oppikokemus

Yksi kannustavista palautteista tuli Rovaniemeltä. Lapin yliopistossa on meneillään Feeniks -tutkimushanke Lapin jälleenrakennuksen kulttuurihistoriasta. Huhtikuun alussa, heti pääsiäisen jälkeen matkustankin Rovaniemelle mukaan heidän kevätseminaariinsa. Ihan tosi mukava juttu!

 

Mainokset