Kiskoilla

Terveisiä junasta! Tämän lauantain linkkivinkki tulee liminaalitilasta, siirtymästä kahden (koti)kaupungin väliltä. Turusta lähteminen tekee minut aina yhtä haikeaksi, vaikka vetovoimatekijöitä nytkin on Jyväskylässä vaikka kuinka paljon.

Kävin pikavisiitillä suukottelemassa 2-vuotiaan kummityttöni synttärionnea täyteen ja tapasin samalla hänen kauttaan elämääni kiinnittyvät ihmiset, hyvät ystäväni. Turkufiiliksen vuoksi linkkilauantai on tällä kertaa Turku-aiheinen – tosin yllättäen kuitenkin vahvasti kittiläläisillä mausteilla!

Serendipity. Etnologin työpöydältä ja pöydän alta

on Turun yliopiston kansatieteen professorin Helena Ruotsalan blogi. Helena on kotoisin Lapista, ja hän sekä kuvaa että kirjoittaa Kittilästä myös blogissaan. Historiablogeja on paljon, mutta etnologin blogi on kiinnostava juuri etnologisen näkökulman vuoksi. Herkkyys kulttuurin eri sävyille, sekä vähemmistöille että enemmistöille, arjen ilmiöiden ihmettely, tutun vieraannuttaminen ja vieraan tekeminen tutuksi ja tietenkin ajankohtaisuus – näistä on hyvä etnologi tehty, ja samoin hyvä etnologin blogi, kuten Helenan Serendipity.

Kävin tänään Turun taidemuseossa katsomassa Reidar Särestöniemen näyttelyn Harvoin lempeä tuuli puhaltaa arktisille jängille. Kuten blogiani pidempään lukeneet ehkä muistavat, Reidarin taide on jättänyt minuun syvän jäljen, ja pidin tästä varsin laajasta näyttelystä paljon. Jokin Reidarin väreissä, luontokuvissa ja isojen teosten välittämässä luomisen vimmassa osuu sieluuni niin että koskee samalla kun tekee mieli nauraa ääneen.

Reidarin taide ei ole erityisen vaikeaselkoista, vaikka vahvaa ja värikylläistä onkin. Suosittelen näyttelyä lämpimästi kaikille! Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin myös suositella taidemuseovierailuun liitettäväksi tee- ja pullahetkeä ystävän kanssa – minun seuranani oli tietysty Turun Tilda.

2 kommenttia artikkeliin ”Kiskoilla

  1. Kiitokset kauniista sanoista! Tämäkö se syy olikin kävijäpiikkiin. 🙂

    Hävettää tunnustaa, mutta en ole vielä ehtinyt käydä Reidarisa katsomassa. Mutta kunhan käyn, niin siitä täytyy jotain mainita. Minulla oli paljon enemmän aikaa kirjoittaa Hampurissa ollessani, mutta nyt ei oikein ehdi kuin harvoin.

    1. Ja tervetuloa vierailulle myös tänne! Postaukset harvemminkin ovat parempia kuin postaukset ei-koskaan. Minulle blogiin kirjoittaminen on useimmiten vastapainoa kaikelle muulle, ”virallisemmalle” kirjoittamiselle mitä työhön kuuluu.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.