Tänään sain: kynän, tulitikut, pikkulehtiön magneetilla, mandariinin, vaaleanpunaisen kuitukassin,vähän esitteitä, paljon karkkia, useita kivoja kohtaamisia ja yhden hyvän esiintymiskokemuksen.

Olin kollegan kanssa Educa-messuilla Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton (HYOL) vieraana kertomassa syksyllä ilmestyneestä kirjastamme Lapsi matkalla maailmaan. Historiallisia ja kulttuurisia näkökulmia syntymään (SKS 2012). Matkustimme aamujunalla Pasilaan, messuilimme muutaman tunnin ja ehdimme illaksi kotiin.

HYOL:n messuosasto oli kivassa yhteisrykelmässä nimeltä Opettajan olohuone. Samassa oli monia eri aineiden opettajien yhdistysten osastoja, ja niiden keskellä oli pieni lava. Kukin aineenopettajajärjestö oli järjestänyt jotain ohjelmaa lavalle. Jo etukäteen olin innoissani ohjelmasta, sillä juuri ennen meitä esiintyi äidinkielenopettajien vieraana kirjailija Sirpa Kähkönen. Niin suuri Kähkösen ihailija olen, että hänen puheensa kuunteleminen oli yksi päivän parhaita hetkiä.

Ei sillä, omakin esiintyminen oli mukavaa. Meitä haastatelleen HYOL:n edustajan kanssa olimme valmistelleet dialogia niin, että tiesimme suunnilleen, mitä oli tulossa ja mitä sanoisimme. Esityksen jälkeen aika monta kuulijaa tuli juttelemaan ja kyselemään lisää tai vain kiittämään – muun muassa eräs joka tunnusti lukevansa blogiani, mikä oli tosi hauska kuulla. Kotimatkalla juttelimme, että juuri yleisön palautteessa oli koko jutun ydin, se syy miksi reissu kannatti tehdä.

Lapsi matkalla maailmaan -kirjan tekemisestä tuntuu olevan jo kauan, vaikka eihän siitä ole vielä vuottakaan, kun tekstejä viimeisteltiin. Olen vain keskittynyt sen jälkeen niin syvästi muihin asioihin, että kirja on alkanut jo tuntua etäiseltä. Ei monen vuoden työ kuitenkaan ihan kovin helposti mielestä katoa, joten vähällä vaivalla kirjan jutut palasivat mieleen. Edelleenkin olen ihan tyytyväinen kirjaan, josta sopivasti tämän esiintymisen alla ilmestyi laaja arvostelu Agricola-historiaverkossa.

Kiitos HYOL:lle kutsusta, tuttaville tapaamisista, yleisölle kuuntelusta ja kohtaamisesta, messuesittelijöille krääsästä, kollegalle hyvästä seurasta – ja Papulle lämpimästä kotiintulotervehdyksestä.

 

Mainokset