Näinä päivinä tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun aloitin blogini. Silloin olin vasta paluumuuttanut Jyväskylään, aloittanut etnologian opinnot ja hain monin tavoin suuntaa elämälle. Blogi tuli luontevaksi osaksi arkea alusta asti.

Illuusioita on pysynyt melko ennallaan nämä vuodet, joskin toki elämä on kulkenut eteenpäin mikä on tietenkin vaikuttanut sisältöihinkin. Suurin blogin sisältöön vaikuttanut päätös on ehkä ollut se, että päätin vähentää kirjaseikkailuistani kirjoittamista. Raportoimattomien kirjojen pino oli jatkuvasti korkea ja se ahdisti, enkä halua bloggaamisen ikinä muodostuvan ahdistuksen aiheeksi.

Blogini on minulle jotain ihan muuta kuin ikävä velvoite. Se on päiväkirja ja ystävä, se on purkatumisten kuuntelija ja harjoitusalusta, keskustelupalsta ja viestintäkanava. Ennen muuta Illuusioita on minulle ilon lähde.

Uusia blogivuosia on siis edessä. Olen iloinen, että olet mukana juuri nyt – tervetuloa tänne jatkossakin!

Tänään en tämän enempää juhli blogiani, vaan vietän iltaa ihan toisissa tunnelmissa. Työväenliikkeen kirjaston (Sörnäisten rantatie 25) kirjaillassa on tänään teemana THPTS:n vuosikirja Työtä tekee mies, nainen, jonka toimitimme kollegan kanssa. Paikalla on kolme kirjan kirjoittajista puhumassa esimerkiksi työmarkkinoista, palkoista ja sukupuolesta. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Oman, vaikkakin ensimmäisen ja siksi vielä raakileen, kirjan esitteleminen on iloista ja riemukasta, vaikkakin myös tietysti jännittävää. Onneksi rinnalla on luottoystävä ja yleisössä sekä ainakin viisi ystävää ja läheistä, jotka olemme rekrytoineet kuuntelemaan.

(Kuva lainattu täältä.)

Mainokset