Elokuussa olen Lessingin jälkeen lukenut myös:

  • E.M. Forster: Maurice
  • Sirpa Kähkönen: Mustat morsiamet
  • L.M. Montgomery: Marigoldin lumottu maailma
  • Fred Vargas: Ikimetsän sydän

Työväenkirjallisuuden päivästä ostin mukaani Tuomas Kyrön Benjamin Kiven, mutta en ole vielä päässyt sitä loppuun. Kulunut viikko on ollut aika kiireinen ja stressaava, ja vaikka Kyrön teksti on kevyttä ja hauskaa, huomasin kaipaavani illalla jotain hempämpää. Siksi käsi onkin tarttunut L.M. Montgomeryn Tarinatyttöön, jota olen päässyt aina luku kerrallaan eteenpäin ennen kuin uni on voittanut iltaisin.

Työstressi vaikuttaa lukemiseen sekä ensinnäkin niin, että kaipaan iltakirjoilta keveyttä ja ehkä jopa romanttisuutta. Toiseksi stressi ja väsymys aiheuttavat sen, että lukeminen jää varsin vähiin – silmät painuvat kiinni jo kymmenessä minuutissa iltaisin. Ei vain jaksa, ja aamulla on aina aikainen herätys.

Mutta odotan lomaa! Kolmen viikon kuluttua tähän aikaan olen jättänyt kaiken Rajakatuun liittyvän Jyväskylään (suunnittelen jopa kalenterin ”unohtamista”) ja mukanani olevat kirjat ovat vain ja ainoastaan romaaneja. Sitä ennen pitää tehdä työtä kovasti ja vauhdilla, mutta siellä se pilkottaa jo, deadline nimittäin. Se siirtyi aikataulun laskemisepäselvyyksien vuoksi kahdella viikolla aikaisemmaksi kuin luulimme, joten kiire tulee, mutta tulkoon. Teen minkä ehdin, ja kirjoitan tänne kun ehdin.

 

Mainokset