Työkaveri lähti Espanjaan kesäksi ja minä olin kärppänä valmiina: sain lainaksi pariskunnan jäätelökoneen. Koska leveilin lainallani saman tien Villa Ranassa, tulin luvanneeksi lainasta koko porukan yhteisen. Niinpä olemme nyt kahdesti viettäneet jäätelökutsuja kotonani.

Jäätelökutsuilla syödään siis tietenkin jäätelöä. Itse asiassa jäätelökutsuilla ei muuta tehdäkään kuin syödä jäätelöä ja analysoida eri makuja. Pienellä jäätelökoneella saa pari maistiaista herkuista ja lisäksi kukin tuo jotain mukanaan, jotain kaupan jäätelöä. Kastikkeita, mansikoita, vissyä – mitään muuta jäätelöiden lisäksi ei tarvita.

Harmi, etten ole muistanut ottaa kuvia jäätelönteosta koneella. Se on ollut hauskaa, vaikka myös vähän hankalaa. Olen tehnyt mansikkajäätelöä ja herukkajäätelöä, joista molemmmista tuli vähän jugurttijäätelön tai sorbetin tapaista. Suklaarouhejäde oli minusta ihanaa, ja mustikkajäätelö oli aiemmin raadin suosikki. Tänään maisteltu sitruunajäätelö on kuitenkin ollut ehkä tähän asti parasta: lemon curdia ja kermavaahtoa ja vähän muita aineita – ihanaa!Tänään sitruunajäätelö ja kiivi-valkosuklaajäätelö onnistuivat jo hyvin, mutta vaikeuksiakin minulla on ollut. Olen saanut huomata, että perussääntö hyvistä raaka-aineista toimii tässäkin: kermavaahdolla syntyy parempaa jäätelöä kuin keventämällä, ainakin näin aloittelijalta. Haluaisin kuitenkin vielä kokeilla sorbettia ainakin ennen kuin lainaaja palaa takas Espanjan auringosta.

En yleensä syö kuin pieniä määriä makeaa kerrallaan, joten jäätelökutsut ovat makeanhampaani treenaamista. Olen jättänyt joitakin annoksia väliin, mutta tänäänkin urheimmat vieraani söivät kuutta jäätelölajiketta. Kukin annos oli toki pieni, mutta huh, kyllä sitä syötävää silti oli paljon. Parempi överit kuin vajarit!

Ensi viikosta alkaen loputkin väestä siirtyy lomalle, joten jäätelökutsuissa tulee ainakin vähäksi aikaa taukoa. Ehkä kokeilen itsekseni jotain pieniä herkkuannoksia, tai sitten pidän terveellistä taukoa jäätelön ahmimisesta. Yksin sekään ei nimittäin maistu niin hyvältä kuin mukavassa seurassa.

Mainokset