Kävelimme tänään Nannanderin kanssa Laajavuoren luontopolkua purkit kädessä toiveikkaina, josko mustikoita vielä löytyisi. Ja löytyihän niitä, vähän nihkeästi tosin, mutta riittävästi meille. Kävelyretken huipennus olivat vadelmapensaat, joissa punaiset marjat olivat täydellisen sopivan kypsiä.

Nannander tuli luokseni sunnuntaipäivälliselle. Tein meille kasvislasagnea. Vaikka usein – tai oikeastaan melkein aina – sovellankin ruokaohjeita tai teen ruokaa ihan vain sormituntumalla, tämä oli ensimmäinen kerta, kun tein lasagnea ilman minkäänlaista reseptiä tai vinkkiä. Se oli mukavaa, ja kaikkein parasta oli se, että lasagnesta tuli todella hyvää. Laitoin siihen kesäkurpitsaa, munakoisoa ja herkkusieniä, sekä tietysti tomaattimurskaa ja sipulia (valkosipuli oli valitettavasti lopussa). Maitokastikkeen korvasin raejuustolla ja savujuuston makuisella kermalla. Päälle vielä juustoraastetta, ja siinä kaikki. Hyvää oli, ja helppoa!

Jälkiruoaksi söimme itse poimituista marjoista tehtyä rahkaa. Tuoreista marjoista tulee ihana suutuntuma jälkiruokaan, ihan toisenlainen kuin pakastemarjoista. Hyvää! Vielä kuppi rooibosta, kun katsoimme uusimman jakson Naisten etsivätoimisto nro 1:stä.

Kun vielä olin jo ennen luontoretkeä saanut hitaan, tukkakipua poistavan aamun Gilmoren tyttöjen kanssa, löytänyt jostain energianpuuskan ja siivonnut kodin, olen varsin tyytyväinen erinomaiseen sunnuntaihin. Tehokasta rentoutumista.

Nyt kun vielä pysyisi hereillä Evilän Tommin hyppyihin asti… Siinä olisi hyvä hetki edistää vähän keskeneräistä käsityötä. Näin hyvän viikonlopun jälkeen pitäisi ainakin olla akut ladattuna ja voimia työhön, hellepäivistä huolimatta. Onneksi ensi viikko on minulle vain osapäiväinen ja päättyy lyhyeen lomaan!