Kumman kaa -tv-sarja on jo suomalaisen viihteen klassikkokamaa. Ainakin omalle sukupolvelleni, ja ilmeisesti katsojien ikähaarukka on melkoisen laaja. Naisten tekemä huumori naisista ja naiseudesta puree. Toisto ei haittaa, vaan dvd:ltä kaksi tehtyä tuotantokautta saa naurattamaan päivää kuin päivää uudestaan ja uudestaan.

Sarjaan perustuva Kummanki kaa – ja mukana myös Vesa -kiertue ei siis voi olla muuta kuin supersuosittu. Jyväskylässä oli tällä viikolla neljä näytöstä, ja Paviljongin auditorio oli neljä kertaa täydellisen loppuunmyyty. Odotukseni olivat korkealla, enkä olisi mistään hinnasta halunnut jättää tätä näytöstä väliin.

Ja osittain odotukseni täyttyivät: nauroin vatsa kipeänä, hihitin hiljaa ja räkätin kovaan ääneen vuorotellen. Anne ja Ellu vaan ovat ihan todella hyviä, ja Vesa on kuin piste iin päällä. Heli Sutela, Minna Koskela ja Ilkka Merivaara hoitavat homman kolmestaan kotiin tosi hienosti. Käsikirjoitus oli sopiva sekoitus uutta Kumman kaa -huumoria ja viittauksia vanhoihin, yleisölle tuttuihin vitseihin.

Mutta silti… Odotin ehkä vielä enemmän. Tv-sarjassa ylilyönnit on saatu karsittua ja ohjaaja pitää pakettia ehkä paremmin kasassa. Näytös oli hauska, mutta tv-sarja ehkä vielä korkeamman tason viihdettä.

Joka tapauksessa olen iloinen, että näin Annen ja Ellun uudet seikkailut, ja sain useita ikävuosia lisää, jos niitä on mahdollista kerätä nauramalla.

Tack och adjö, eli hauskaa vapun odotusta kaikille!

Mainokset