Tästä sarjakuva-albumista kirjoittaminen kirjapäiväkirjaan meinasi ihan unohtua, kun se oli niin nopealukuinen eikä jättänyt kovin syvää jälkeä. Timo Mäkelän ja Jukka Parkkarin kolmeen sarjakuvanovelliin jakautuva teos Mannerheim ja ihmissyöjätiikeri (2006) näyttää nykyään Suomen sankarin viittaa kantavan C.G.E. Mannerheimin uudenlaisesta näkökulmasta. Mitään Uralin perhosia ei tässä nyt piirrellä, vaan kuvaa huumorintajuisesta, itsetietoisesta, tavallisesta naisiin menevästä upseerista.

Ensimmäinen osa kertoo Mannerheimin nuorena upseerina tekemästä vakoilu- ja tutkimusmatkasta Aasian halki. Toinen osa kertoo tiikerinmetsästyksestä ja kolmas Hitlerin vierailusta Mannerheimin syntymäpäiville jatkosodan aikana. Näiden lisäksi kirjassa on lyhyt prologi Mannerheimin viimeisistä päivistä sveitsiläisessä parantolassa.

Erityisesti minua kiinnosti tässä se, että tarinoiden ja piirrosten takana on laaja lähdeaineisto. Esimerkiksi matkasta Aasian halki sekä ihmissyöjätiikerin metsästyksestä on olemassa valokuvia, joita on käytetty sarjakuvien pohjana. Kunkin tarinan lopussa on siihen liittyvä valokuva. Myös ainakin Mannerheimin muistelmat ovat kuluneet tekijöiden käsissä. (Ne löytyvät omastakin hyllystä, mutta täysin lukeamatta… Valitettavasti edes tämä sarjakuva ei herättänyt kiinnostusta niiden lukemiseen.)

Lyhyestä virsi kaunis eli tästä päiväkirjamerkinnästä tuli nyt lyhyt, kun Mannerheim ja ihmissyöjätiikeri -sarjakuvan lukemisesta on jo aikaa, se on jo palautettu kirjastoonkin niin etten voi sitä selaamalla palauttaa mieleen ajatuksia sen lukemisesta.

Kuva kirjan kannesta on lainattu täältä.