Katseluvinkki

Pikavinkki sateisiin iltoihin!

Kesä on uusintojen aikaa, niin myös Jane Austen -leffojen suhteen. Yle esittää kolme aiemminkin nähtyä, melko uutta Jane Austen -filmatisointia. Tänään tulee Viisasteleva sydän (Persuasion), viikon kuluttua Northanger Abbey (Northanger Abbey) ja kuun lopussa Kasvattitytön tarina (Mansfield Park).

Hetken olin innostunut, kunnes tajusin, että kaikki kolme löytyvät jo nyt omastakin hyllystä dvd:nä. Ei siis syytä etsiytyä minnekään televisiolliseen talouteen iltaa viettämään.

Näistä filmatisoinneista ehdoton suosikkini on Northanger Abbey, jossa J.J. Feild näyttelee Henry Tilneyta ihastuttavan valloittavasti. Persuasion taas on iltojeni kestosuosikki Sally Hawkinsin upean roolin ansiosta – Rupert Penry Jones on valitettavan laimea miespääosassa. Pidän Viisastelevan sydämen tarinasta, ja sympatiseeraan Anne Elliotia niin ettei mitään rajaa. Persuasionin vanhempi versio, jossa Wentworthia näyttelee Ciaran Hinds, on minusta kuitenkin vielä parempi kuin tämä. Mansfield Park taas on näistä minun mielestäni selvästi ikävin tapaus. Billie Piper ei vain kerta kaikkiaan sovi Fannyksi, ja ylipäätään koko tarina on minusta laimea ja Austenin kirjojen huonommasta päästä – mikä tietysti sekin on parempaa kuin niin kovin moni muu kirja.

Mutta katsokaa ihmeessä itse, tämän parempaa kesä(tai talvi-)viihdettä on vaikea löytää!

2 kommenttia artikkeliin ”Katseluvinkki

  1. Moi! Ensinnäkin, sun blogi on ihana! Ja kiitos suunnattomasti tästä katseluvinkistä. Omasta leffahyllystäni löytyy nuo ensinmainitut kaksi, mutta tätä filmatisointia Kasvattitytön tarinasta en ole nähnyt. Laitoin nyt ihan kalenteriin ylös, että muistan sitten olla telkkarin ääressä. 🙂

    Ja ihanaa kun linkitit tuonne sun vanhaan blogiin, kävin sielläkin lukemassa Austen-aiheisia kirjoituksiasi. Tulikin taas sellanen kipinä, että pitäisi näitä taas lukea ja katsoa. 🙂

    1. Kiitos mariastiina! Kävin lukemassa myös sinun blogiasi, ja en voi kuin ihailla. Sinulla on siinä jotain johon minä en tunnu pystyvän millään… Tsemppiä liikuntaremonttiin!

      Ja kyllä, Austen-juttuja riittää. Viime kesän piti olla Austen-kesä, mutta se venyi syksyksi ja talveksi. Jane Austenin kirjoista ja kirjojen filmatisoinneista on tullut pienimuotoinen harrastus minulle, ei mikään teemakausi enää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.