Kun minä onnuin Oulangassa, Papu oli kotikotona maalla. Se on toki käynyt siellä ennenkin ja viihtyy kerta kerralta paremmin. Se osaa jo väistää vanhan kissan Piukan nyrkkejä ja on myös oppinut kulkemaan ulkona. Ei sentään ovesta, sehän olisi liian rohkeaa. Sen sijaan Papu kulkee maalla ollessaan äidin ja isän makuuhuoneen ikkunasta ulos ja sisään.

Eräänä aamuna Papu oli noussut kaupunkilaispentukategoriasta oikeiden metsästäjien maailmaan: se oli tuonut äidin nähtäväksi ihan itse tappamansa jyrsijän. Ilmeisesti raato oli jokin myyrä, äiti ei ollut tehnyt tarkempaa diagnoosia vaan ”minun piti ihan kirkaista vähän kun niin säikähdin kun se toi sen ikkunasta”. Papu ei ollut korvaansa lotkauttanut, kun äiti oli vienyt saaliin ulos. Neiti oli vain rötköttänyt matolla ja odottanut kehuja, jotka se tietysti saikin, ansaitusti. Piuka kuljettaa saaliita jatkuvasti pihaan, mutta Papu saa ainokaisestaan hurjasti huomiota. Hiukan hemmoteltu prinsessa, kyllä vain. 🙂

Odotin pikkuista kissaani kotiin jo kovasti, ja maanantaiaamuna se saapuikin. Pelkäsin sen olevani kovinkin ahdistunut joutuessaan taas neljän seinän sisään kaupunkielämään, mutta eipä tuo näytä sitä harmittavan. Pikemminkin se narisee vähemmän parvekkeen oven ääressä, missä se ennen piti varsinaisia murkkuikäisen mielenosoituksia päästäkseen parvekkeelle (jonne se ei siis vielä pääse, kun parveke on menossa remonttiin ja sen takia käyttökiellossa, eikä siellä ole mitään papunvarmistimia).

Papun oma ikkunalauta

Äiti siis toi Papun, ja ensimmäisen puolen tunnin ajan kissa vielä kerjäsi ruokaa äidin säärtä vasten ja kertoili hänelle juttujaan. Jossain vaiheessa se sitten hoksasi, että minäkin olen paikalla, ja tuli armollisesti tervehtimään. Ja illalla katsoimme kahdestaan Karjalan kunnailla -sarjan dvd:tä, ja Papu ryömi sohvan jalkopäästä syliini nukkumaan, ja nukkui siinä monen jakson ajan. Olin huomionosoituksesta aivan sydän sykkyränä, silittelin kissani kiiltävää turkkia ja mietin, miten kovin kovin paljon siitä taas tykkäänkään. Olikin jo ikävä, Paputintin.