Aloitan matkaraporttisarjani ja rästissä olevat postaukseni siitä reissusta, joka on lähinnä sydäntä, joka sykähdytti ja merkitsi eniten eli viime loppuviikon matkasta Ahvenanmaalle, missä hyörin kaasona ystäväni häissä. Koska en julkaise täällä kuvia ihmisistä, jäävät häähehkutukset nyt vähemmälle. Sen sijaan näiden kuvien myötä voin esitellä paratiisia nimeltä Åland.

Matkustin Ahvenanmaalle helatorstaina. Koko päivän hehkui sininen taivas ja aurinko lämmitti, ja kaikki oli aivan hurjan kaunista. Juuri viime aikoina Melukylän lapsia lukeneena tunsin olevani satumaailmassa. Kaikki oli hehkuvan vihreää, valkovuokot ja tuomet kukkivat valkoisina. Kaikkialla tuoksui kesä.

Hääjuhlat vietettiin Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon juhlatiloissa. Seuraavat kuvat saavat puhua itse puolestaan.

Kastelholman linna oli aivan juhlapaikan vieressä, mutta jäi silti käymättä tälläkin kertaa. Seuraavalla matkalla!

Kasteholma näkyy

Pihapiiriä

Aitaa

Kukkiva puu

Vinttikaivo ja mylly

Häiden jatkopaikka oli hurmaavan ystävällistä palvelua tarjonneessa kahvilassa nimeltään Uffe på Berget – jonka sijainti oli nimensä mukainen. Tämä kuva on kahvilan edustalta.

På berget

Menin siis Ahvenanmaalle aurinkoisena helatorstaina, mutta hääpäivä eli perjantai olikin sitten pilvinen ja illasta sitten kaatosateinen. Hetken se harmitti, mutta ei kovin kauaa. Juhlat olivat loistavat joka tapauksessa!

Vihkiminen tapahtui Hammarlandin kirkossa, joka (tietenkin) oli valkovuokkojen ympäröimä

Hammarlandin kirkko

Lisää valkovuokkoja

Ystävieni häät olivat kauniit ja onnelliset. Hääpari oli umpirakastunut, sellaisella tavalla jota katsoessa vuorotellen nauraa ilosta ja itkee liikutuksesta. Kaasona minulla oli vähän kiire jossain kohdin iltaa, ja toipuminen pitkästä juhlinnasta on ollut hitaanlaista. Silti en koskaanikinämilloinkaan vaihtaisi hetkeäkään tuosta juhlasta enkä lopulta viisipäiväiseksi venyneestä alkukesämatkasta.

Vielä kerran: Onnea J&I!

Mainokset