Haavoja ja raapimispuu.Kotikotona nähtiin todellista pääsiäisdraamaa, jossa tosin ei ollut pelastuksesta tietoakaan. Mutta äksöniä sitäkin enemmän. Kotikodin Piuka eli Kissa ei vieläkään siedä Papua silmissään. Suurimman osan aikaa kaikki oli ihan rauhallista, jos Papu vaan muisti pysyä yläkerrassa. Välillä Piuka kuitenkin lähti selkäsaunaretkelle ja etsi Papun tassuihinsa. Erääseen sellaiseen menin väliin hiukan hermostuneesti ja kovakouraisesti, jolloin Piuka suuttui ja säikähti yhtä aikaa ja löi minuakin aika kovaa. Kädessäni on neljä veristä, yllättävän syvää naarmua.Viides kynsi ei osunut kunnolla ja jätti vain vähän jälkeä. Sen siitä saa, kun puuttuu toisten asioihin!

Kuvassa esittelen mittasuhteiden yllättävää maailmaa. Sitä luulee, että kissan tassu on pieni ja pehmeä, mutta sen kynsillään lyömät haavat ovat parin tuuman matkalla, melko levällään siis. Kissan tassu on siis melkoisen vaarallinen, kokoontaitettava ase. Kuvan asettelu on saanut inspiraationsa erään Berliinin-matkan kuvista. Mittailen tuossa siis Papun hienoa raapimispuuta.

Tulimme Papun kanssa eilen illalla takaisin omaan kotiimme. Kotikotona Papu oli jatkuvasti liikkeessä, melkein pelottavan aktiivinen. Ilmeisesti loma oli vähän rasittava, sillä melkein heti saattajamme lähdettyä Papu kääriytyi nukkumaan ja nukkui sikeästi koko illan ja ilmeisesti myös yön. Tämä oli ensimmäinen yö aikoihin, jolloin Papu ei herättänyt minua leikeillään. Itse asiassa se nukkuu vieläkin, kävi vain äsken syömässä aamupalaa. Voi pientä.

Koska kuitenkin on loma, en ole pitänyt kiirettä tämän aamun lähdöllä. Töihin kuitenkin aion mennä ainakin muutamaksi tunniksi, että saan edes jotain tehtyä. Lepo on varmasti tehnyt minulle hyvää, niin kuin se tekee nyt hyvää Papulle, mutta rajansa kaikella. Kaipaan työpyödän ääreen – vaikka siinä sitten tulisikin itku kaiken mahdottomuudesta. Kaipaan myös päästä ulos kävelylle, vaikka aurinko ei tänään paistakaan eilisellä hehkulla. Voisi myös viimeinkin olla aika kaivaa Muikkunen talvisäilöstä. Kevät on ihan joka paikassa!