Papu viihtyy hyvin kylpyhuoneessa. Kylppärin maton lisäksi se tykkää jostain syystä ihan tosi paljon suihkunurkasta. Suihkussani on muovimatto, joka on kevyesti kuviollinen, sellainen etteivät siinä näy heti pienet roskat. Ilmeisesti Papu kuitenkin näkee jotain muovimatossa, koska sillä on tapana istua pitkiä aikoja (Papun tapauksessa muutamakin minuutti on pitkä aika paikallaan muuten kuin unessa) tuijottamassa suihkun nurkkauksia ja lattiaa.

Papu ja suihkun nurkka 1

Papu ja suihkun nurkkaus 2

Papu ja suihkun nurkkaus 3

Papu ja suihkun nurkkaus 4Papu vaikuttaa lähinnä meditoivalta istuessaan nenä kiinni suihkunurkkauksessa. Ja tyhmältä se näyttää myös, ja hyräilin sille ensin hiljakseen ”Papu on tehnyt itsestään pellen, Papu on tööt-tööt-tööt-tööt-tööt…”. Sitten tajusin, mitä se tuijottaa, ja lakkasin nauramasta. Prinsessa oli vihjaissut asiasta jo aiemmin: kodissani on jotain ällöjä ötököitä. Koska kuitenkin yritän siivota säännöllisesti, en suostu myöntämään niiden tulevan likaisuuden takia. Asun maan tasalla, joten niitä varmana tulee viemäristä tai jostain. Tätä olettamusta vahvisti Papun kiinnostus suihkun viemäriin tässä eräänä päivänä. Yök, minä vain siivoan entistä tehokkaammin ja koetan olla ajattelematta kovin tarkasti, mikä saa kissani viihtymään kylppärissä noin hyvin.

Tosin viihtyy se siellä muistakin syistä kuin meditoivan metsästyksensä vuoksi. Papu on kova kiipeilemään, ja huomasin sen harjoitelleen suihkussa sitäkin lajia. Suihkuverhossa on nykyään kivoja, pieniä, kynsillä tehtyjä reikiä. Kiitos kulta, se olikin ihan liian vesitiivis tähän asti!