Minähän siis en seuraa jääkiekkoa. En oikeastaan seuraa yhtään mitään urheilua kuin satunnaisesti. Pitkin tätä talvea olen kuitenkin poiminut ympäristöstäni tiedon, että kotikaupunkini urheiluylpeys, jääkiekkojoukkue JYP on vaihteeksi pärjännyt ihan kohtalaisesti. Vielä uutinen runkosarjan voitostakaan ei sanonut minulle mitään, mutta nyt täytyy myöntää, että minussakin on herännyt lievää kiinnostusta. En minä edelleenkään jääkiekosta mitään ymmärrä, mutta JYP kuitenkin pelaa välierissä huomisesta alkaen – ja totta ihmeessä ne nyt eivät mene häviämään kuopiolaisille!

Kyllä minusta taitaa ihan oikea jyväskyläläinen tulla, vähitellen, kun tuommoista uhoan ihan näin julkisesti. Ehkä urheilevan kaupungin ilmapiiri tarttuu, eikä se nyt niin kamala asia olisi, ehkäsittenkuitenkaan. Rakastan tätä kaupunkia kovasti, mutta tähän urheilupuoleen (sekä penkki- että varsinaiseen) en ole vielä oikein saanut mitään otetta.

Sitäpaitsi JYP:llä on maalivahti, jonka nimi on Sinuhe Wallinheimo! Ihan totta!

Jokohan pääsisin ensi kesänä katsomaan vastikään veikkausliigaan nousseen JJK:n pelejä? Viime kesänä jo oli kovasti tarkoitus, mutta suunnitelmaksi jäi. Kun vielä pari vuotta lisää jahkaan, niin ehkä saan aikaiseksi mennä katsomaan myös JYP:in pelin – jonain päivänä. Silloin täytyy kyllä nostaa malja jyväskyläläisyydelle!

P.S. Heli Laaksonen tiesi eilen miten ottaa yleisönsä: Turun seudulta tulevana hän myönsi, että tietää JYP:in voittaneen TPS:n edellisessä pelissä. Sen jälkeen yleisö suorastaan söi hänen kädestään, tietenkin. JYP on tärkeä tälle kaupungille ja sen asukkaille, ja jos kehut JYP:iä, kehut suoraan kaupunkilaisia itseään.