Opiskeluaikana osa meistä asui saman pitkän tien varrella, ja kotimatkalla oli hämmästyttävän monta anniskeluravintolaa. Silloin suunnittelimme järjestävämme joskus baarikierroksen niissä, mutta suunnitelma jäi toteuttamatta – niin kuin niin valitettavan moni muukin. Nyt sen kuitenkin teimme: skoolasimme porukalla täyttyville unelmille , ajoimme taksilla lähtöpaikkaan ja toteutimme baarikierroksen. Suorituskykymme on ehkä laskenut (tai minun ainakin on) opiskeluajoista, mutta niin oli helpottunut reittikin: suoritettavana oli vain kolme baaria entisen puolen tusinan sijaan. Baarit muuttuvat kampaamoiksi, siltä ainakin vaikutti.

Kävelimme reittimme terävässä pakkasessa, lumi narskui kenkien alla ja ilma tuoksui enemmän tammikuulta kuin marraskuulta. Ystävälliseen sävyyn minulle kettuiltiin pääaineloikastani historioitsijasta etnologiin, yhdessä muisteltiin menneitä aikoja oh kun oltiin nuoria -sävyyn, vaahdottiin tiedepolitiikasta, kuunneltiin jukeboksista Ehkä otin ehkä en, mitä väliä sen… Juotiin olutta, väisteltiin alan ammattilaisia ja lopulta syötiin yöpalaa Hesellä. Koko illan minun oli onnellinen olo, sillä ympärilläni oli koko joukko viisaita, hyviä ja hauskoja ihmisiä, joiden kanssa vietin aikanaan Turussa viisi onnellista opiskeluvuotta.

Aamulla ei ollut yhtään huono olo (kiitos tämän oppimani kiehtovan piirteen ravintoloiden elinkaaressa eli sen että muuttuvat kampaamoiksi eli etappeja oli reitillä paljon odotettua vähemmän), ja lumimyrskyn läpi tehty junamatka takaisin kotiin sujui hyvin.

Ainoa oikea tapa ottaa lumimyrsky vastaan on laittaa villasukat jalkaan, sytyttää kaikki kynttilät, leipoa jotain hyvää, juoda glögiä ja kuunnella oopperaa. Tällä latautumisella varmaankin jaksan maanantain ja tiistain melko tiivisohjelmaisen opintomatkan Itä-Suomeen. Tai no, jaksan minä sen muutenkin, sillä tapaan illalla uudelleen kummityttöni. (Voi miten ihanaa voida sanoa noin!)

Sain lahjaksi pinkin (joulu-)koristeen, joka löysi paikkansa heti oven yläpuolelta. Se näyttää kuvissa vähän kookkaalta, mutta on oikeasti melko pikkuruinen.

Kenkäkoriste 1 Kenkä 2 Kenkä ja kynttilät

Mainokset