Tällä viikolla kaverin Kissa on minun luonani hoidossa emäntänsä työmatkan takia.

Kissa lattialla.

Kissa lattialla 2

Näin karvoitetaan laukku.Olen saanut opetella kissanomistajan arkeen, josta ehkä ikävimmät puolet ovat hiekkalaatikon haju vessassa (kyllä se haisee, vaikka nykyajan kissanhiekat ovatkin ihan hyviä) sekä kissankarvojen leviäminen kaikkialle. Siis ihan kaikkialle. Vietettyäni  yhden illan Kissan kanssa, marssin jo kauppaan ostamaan vaateharjan, sellaisen teippisysteemin. Muuten elämästä ei tule mitään. Mihin tahansa Kissa koskee, siihen jää vaaleanharmaa kerros karvoja. Esimerkiksi punainen Marimekko-laukkuni on alareunastaan harmaa, sillä se roikkuu sopivalla kiehnäyskorkeudella.

Tämä koko elämän karvoittaminen vähän ärsyttää minua, ja on yllättävän vaikea tottua siihen, että kodissa on vieras haju, mutta loppujen lopuksi niissä on kyse aika pienistä asioista. Vilpittömän onnellinen tervetulotoivotus kotiin tullessa korvaa sen, samoin kuin hiljaa kehräten syliin illalla kömpivä pullea ja pehmeä Kissa.

Tänään kävin yliopistolla tekemässä yhteisartikkelia vain aamupäivän ja tulin saman tien kotiin. On vähän tupannut kipeää oloa. Yritän tehdä töitä villasukat jalassa kotona kylmän työhuoneen sijaan ja välttää sillä tavoin kuumeen ja varsinaisen flunssan. Hiukan harmittaa tämä puolitehoisuus (kuka käski lähteä pikkukengillä räntäsateeseen lauantai-iltana?), mutta yritän saada sen ohitse mahdollisimman pian. Onneksi tänään tarvitsee välttämättä tehdä vain yksi pieni ja mukava työhön liittyvä juttu, muut voivat odottaa huomiseen tai mihin tahansa.

Pieni ääni sisälläni huomauttaa, että nuha ja karhea kurkku ja matala ääni saapuivat heti, kun Kissa tuli vieraaksi kotiini. Mutta historian ja kulttuurin tutkijana olen oppinut, ettei kausaliteetteja saa vedellä miten sattuu, joten kieltäydyn myöntämästä mahdolliseksi sitä a -sanaa. Varsinkin kun vastaavia oireita ei koskaan tule kotonakotona, missä kissanpöly sentään on kahdenkymmenen vuoden ajalta pinttynyttä ja pysyvää. Kyllä tämä kurkkutauti nyt vaan on vilustumista ja paranee kuumalla juomalla, munkkitipoilla ja siskon virkkaaman peiton alle käpertymällä. Jollei se ole jo varattu Kissalle.

Nukkumapaikan hakua.

Näin karvoitetaan peitto.

Mainokset