Viikonloppuna tein kahdesti ruokaa hyvässä seurassa. Perjantaina opin tekemään karjalanpiirakoita. Kuvitelkaa näitä aineksia: uutisruisjauhoja (kotikotoa lähes suoraan pellosta, isä jauhoi ne itse pöytämyllyllä mahdollisimman hienoiksi), tuoretta maitoa suoraan tilalta (ei siis mitään rasvanpoistoja tai käsittelyjä), ja ehtaa voita (kaupasta, emme kirnunneet itse). Suolaa sopivan runsaasti ja sekin täysin myrkyllistä, eikä mitään terveysversiota.

Lauantaina elomarkkinoilta oli pakko ostaa piirakkapulikka, vaikka en kovin hyvä tuossa hommassa ollutkaan. Onneksi kollegat osasivat, ja laatuaineista syntyi maailman maukkaimmat karjalanpiirakat! Kiitos seurasta ja opetuksesta!

Lauantai-iltana teimme Helsinkiin muuttaneen ja nyt käymään tulleen ystävän kanssa herkkuillallisen: punajuuririsottoa, juustoja ja edellisenä päivänä tehtyjä piirakoita. Jälkkäriksi omenapaistosta ja vaniljakastiketta. Söimme massut täyteen ja puhuimme. Ihanaa huomata, kuinka joihinkin ihmissuhteisiin muutaman sadan kilometrin etäisyys ei tee yhtään mitään.

Mainokset