Tänä aamuna kävin uimassa ensimmäistä kertaa sitten kevään. Uimahallilla oli vielä melko rauhallista, tai ehkä se johtui siitä että menimme 15 minuuttia aikaisemmin kuin yleensä, niin että kun kahdeksalta tuli laumoittain ihmisiä, olimme jo uineet puoli tuntia. Tapaaminen klo 7.15 uimahallilla onnistui yllättävän kivuttomasti ainakin nyt, kun aamulla on valoisaa. Voi olla, että pimeämpänä vuodenaikana täytyy myöhäistää aamu-uintia, jos aamuherätyksistä tulee yhtä vaikeita kuin viime talvena, mutta se on sitten sen ajan murhe.

Uintikokemuksissani verrattuna siskoon on muutenkin eroa. Siinä missä Ee sai uinnista lentoon lähtö tunteen, kirkkaan ja hyvän, minä olen ollut vähän toisvaihteinen koko päivän. Samanlaista se oli viime talvenakin – lihasväsy tuntuu raukeutena, ei uutena energiana. Tekisi mieli nukkumaan.

Yritin uida hitaasti, etten vaan rehkisi itseäni liian kipeäksi näin pitkän tauon jälkeen. En kuitenkaan jäänyt kuin 100 metriä keväisestä uintinopeudesta (uin aina yleensä 40-45 minuuttia, matka riippuu sitten siitä paljonko ehdin), joten tilanne ei ehkä olekaan niin synkkä kuin luulin täysin liikunnattoman kesän jälkeen. Tai sitten synkkyys iskee vasta huomenaamulla, kun joka lihakseen sattuu. Auts, täytyy venytellä tänä iltana kunnolla.

***

Tänään olen viettänyt laatuaikaa äidin kanssa, joka oli siitä tosi iloinen. Siitä oli myös konkreettista hyötyä minulle: sain etukäteen jo synttärilahjaksi tilimaksun S-etukorttiin, joten voin alkaa kerätä bonuksia. Ah miten aikuista, hih! Ennen kaikkea saan sen hyvän ruokalehden itsellenikin. Mutta tämän päivän energiat taisivat mennä äipän kanssa kaupungilla, töistä ei tunnu taas tulevan mitään.

Minun piti lähteä Turkuun vasta huomenna iltapäivällä, mutta suunnitelmat muuttuvat kuin sää Suomen suvessa ja lähdenkin jo superaikaisin aamulla. Ja autolla, sillä hoidan asioita samalla ja kimppakyytiin tulee yksi kpl työkavereita. Eli ei töitä huomennakaan, ellen pakota itseäni Turussa kirjastoon lukemaan jotain järkevää muutamaksi tunniksi… As if, ei tule tapahtumaan, kun kerrankin taas sinne pääsen.

Eli turkukaverit, saa soitella huomenna, laskeudun kaupunkiin klo 10 aamulla. Menen kuuntelemaan kaksoisluentoa ála Burket, ehkäpä siellä näkee tuttujakin? Lauantaina väitöstilaisuudessa viimeistään, eikös? Lähden lauantaina kyllä sitten jo takaisin Keski-Suomeen, mutta ehtiihän siinä vaihtaa kuulumiset.

Mainokset